Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις

Η σαρωτική παράσταση που πραγματεύεται τη ζωή του φερόμενου ως Δράκου του Σέιχ Σου, Αριστείδη Παγκρατίδη, ετοιμάζεται για μια μίνι περιοδεία.

Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις

Στον υψηλού συγκινησιακού βεληνεκούς «Αρίστο» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου επιστρέφουν η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Γιάννης Λεάκος με τον Ιωάννη Αθανασόπουλο να ανανεώνει το καστ (σε αντικατάσταση του Μιχάλη Οικονόμου) για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 17 (Βεάκειο), 18 (Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος») και 20 (Βριλήσσια) Σεπτεμβρίου.

Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις - εικόνα 1

Η σαρωτική παράσταση που κατέκτησε Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος, μας μεταφέρει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ‘60 και βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», σε διασκευή για το θέατρο με την υπογραφή της Θεοδώρας Καπράλου, μιλά για μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις που συντάραξαν όλη τη χώρα και την κατοπινή άδικη φυλάκιση ενός αθώου ανθρώπου, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη.

Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις - εικόνα 2

Μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη εκείνης της εποχής, τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής κλείνει τα είκοσι του χρόνια. Μια νέα δεκαετία της ζωής του που συνοδεύεται από τη σκληρή αντιμετώπιση του κόσμου αλλά και του Τύπου που κάλυπτε την υπόθεση του. Με απόφαση του πενταμελούς εφετείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του Αριστείδη Παγκρατίδη συνδέθηκε άμεσα με το Δάσος του Σέιχ Σου, ενώ οι τελευταίες λέξεις του ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις - εικόνα 3

i Προπώληση μέσω ticketservices.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρίστος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.