Ξεκίνησε η προπώληση για τη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά «Κάποιος θα έρθει»

Το πολυβραβευμένο έργο του Γιον Φόσε ανεβάζει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ξεκίνησε η προπώληση για τη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά «Κάποιος θα έρθει»

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει ο Γιάννης Χουβαρδάς το έργο του Γιον Φόσε «Κάποιος θα έρθει» σε μια παράσταση που σχεδιάστηκε ειδικά για τον Θόλο που βρίσκεται στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε μετάφραση της Έρις Κύργια, με πρωταγωνιστές τους Άλκηστη Πουλοπούλου, Αντώνη Μυριαγκό και Χάρη Φραγκούλη. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης αναμετριέται για τρίτη φορά στην πολύχρονη πορεία του με το δραματουργικό σύμπαν του πολυβραβευμένου και πολυγραφότατου Νορβηγού συγγραφέα. Στον Φόσε η επικοινωνία λανθάνει στο ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ των λέξεων και η εσωτερική «ποιητική» φωνή των χαρακτήρων έρχεται να αποκαλύψει σαν μουσική παρτιτούρα την λεπτή ισορροπία πάνω στην οποία εκτυλίσσεται η ψυχοσύνθεση τους.

Ξεκίνησε η προπώληση για τη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά «Κάποιος θα έρθει» - εικόνα 1

Στο «Κάποιος θα έρθει», ένα θρίλερ υψηλής τάσης με υπαρξιακές, ψυχολογικές και οντολογικές προεκτάσεις, ένας άνδρας και μία γυναίκα αγοράζουν ένα σπίτι ακριβώς πάνω στη θάλασσα προκειμένου να απομονωθούν μακριά από όλους και από όλα. Η αιωρούμενη απροσδιόριστη απειλή της έλευσης ενός τρίτου αγνώστου προσώπου διατρέχει τη δράση του έργου σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος. Μια απειλή που προκαλεί το πρωταγωνιστικό ζευγάρι να εκφράσει τις βαθύτερες σκέψεις και επιθυμίες του σε μία θεατρική κλίμακα που κινείται μεταξύ ποίησης, κωμωδίας, δράματος, σασπένς και γκροτέσκου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ «Γιον Φόσε», που διοργανώνεται από το Νορβηγικό Θέατρο του Όσλο, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Αθήνα.

Ξεκίνησε η προπώληση για τη νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά «Κάποιος θα έρθει» - εικόνα 2

Η προπώληαη για την παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει στα snfcc.org και 2107234567.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποιος θα έρθει

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η επανάληψη και η σιωπή ως τρόπος επικοινωνίας των προσώπων κυριαρχούν στο νορβηγικό θρίλερ που δοκιμάζει τη σχέση ενός ζευγαριού με την αιωρούμενη απειλή της έλευσης ενός αγνώστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.