Μια πρωτότυπη παράσταση ερευνά τις συνήθειες της ζωής στις Κυκλάδες

Το έργο «Εγώ νησί, στα χρόνια»  αναδεικνύει την υλική και άυλη παράδοση των νησιών, μέσα από ταξίδια, προσμονές, παραμύθια και παρεμβάσεις

Μια πρωτότυπη παράσταση ερευνά τις συνήθειες της ζωής στις Κυκλάδες

Μελέτη πάνω στην έννοια της νησιωτικότητας πραγματεύεται η νέα παράσταση της καλλιτεχνικής ομάδας nomades artcore που έχει διατηρήσει το δικό της προσωπικό στίγμα στο χώρου του θεάτρου. Το έργο της ομάδας με τίτλο «Εγώ νησί, στα χρόνια» θα παρουσιαστεί στην Πάρο, στις 20 Ιουλίου (Μοναστήρι Αι Γιάννη Δέτη, Προαύλιο Μουσείου / Φεστιβάλ στο Πάρκο 2021) και στη Νάξος, στις 23 και 24 Ιουλίου (Cycladia Culture, Δαμαλάς Νάξου) με κύρια θεματική την έρευνα των συνθηκών της ζωής στα νησιά των Κυκλάδων παλαιότερα και σήμερα ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στο μέλλον.

Στα πλαίσια αυτής της παράστασης επιτυγχάνεται με μια σύγχρονη ματιά η αποτύπωση της Λαογραφίας μέσω των εκθεμάτων των μουσείων των Κυκλάδων και τις ιστορίες κάθε τόπου. Η πορεία και οι συνήθειες των νησιωτών μέσα στα χρόνια, μας γνωστοποιούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Η κοινωνία είναι ένας κινητός οργανισμός με αποτέλεσμα να επιφέρονται αλλαγές λόγω της φθοράς του χρόνου έτσι η θεατρική ομάδα « με τα δικά της εργαλεία, τα εικαστικά, τη μουσική, την ποίηση, ξεκίνησε να δομεί ένα νησί με σκοπό να παραμείνει ως παρακαταθήκη σε ένα λαογραφικό μουσείο μιας επόμενης εποχής». Το κείμενο είναι του Γιάννη Σιούτη και η σκηνοθεσία των Πέτρου Ρούσσου και Γιάννη Σιούτη. Την εικαστική σύνθεση υποράφει η Μαρία Καραθάνου, τη μουσική τη συνέθεσε ο Μάριος Τσάγκαρης και πρωταγωνιστεί ο Σαμψών Φύτρος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

3 λόγοι για να δείτε τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" είναι μία από τις sold out παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς και επιστρέφει στο Γκλόρια. Αυτοί είναι οι λόγοι για να τους οποίους αξίζει να την δείτε.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση "Σοφία" σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.