Πέτρας και Βράχων οι επόμενοι σταθμοί της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας «Ιστορία χωρίς όνομα»

Η παράσταση του Κώστα Γάκη με τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου και Νίκο Ορφανό συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Πέτρας και Βράχων οι επόμενοι σταθμοί της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας «Ιστορία χωρίς όνομα»

Πριν από λίγες μέρες σηματοδότησε πανηγυρικά την έναρξη των θεαμάτων μετά από επτά μήνες απουσίας της πολιτιστικής ζωής. Η παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα» σε μουσική και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη συνεχίζει την περιοδεία της στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας. Οι Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου και Νίκος Ορφανός θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Πέτρας στις 11 και 12/6 αλλά και του θεάτρου Βράχων στις 18 και 19/6, για να ζωντανέψουν την ιστορία του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα. Δύο ανθρώπων που χάραξαν την Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, δεν κατάφεραν όμως ποτέ να ολοκληρώσουν τον μοιραίο όσο και παράνομο έρωτα τους, ανήμποροι να απεκδυθούν ο καθένας αντίστοιχα το όνομα του και το βάρος της ευθύνης που αυτό έφερε.

Πέτρας και Βράχων οι επόμενοι σταθμοί της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας «Ιστορία χωρίς όνομα» - εικόνα 1
© Σταύρος Χαμπάκης

Στην καλοκουρδισμένη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου βραβευμένου βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου από τους Κώστα Γάκη και Ανθή Φουντά, ο Τάσος Νούσιας, ερμηνεύει το ρόλο του διπλωμάτη, λόγιου και πολιτικού, Ίωνα Δραγούμη, ο Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει μεταξύ άλλων το ρόλο του Στέφανου Δέλτα, ενώ η νεαρή Μαρία Παπαφωτίου και η Μπέτυ Λιβανού μοιράζονται δεξιοτεχνικά δύο διαφορετικές ηλικίες και στιγμές από τη ζωή της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα. Συμπρωταγωνιστούν οι Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά.

Πέτρας και Βράχων οι επόμενοι σταθμοί της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας «Ιστορία χωρίς όνομα» - εικόνα 2
© Σταύρος Χαμπάκης

Στο σκηνικό παιχνίδι που έστησε ο σκηνοθέτης πάνω σε λεπτές γραμμές και αποχρώσεις μεταξύ δράματος-κωμωδίας και δράσης-αφήγησης, τίθενται σημαντικά ερωτήματα γύρω από τις αφανείς θυσίες της Ιστορίας, την έννοια του έθνους, τη θέση και τα δικαιώματα των γυναικών, την ελευθερία του ανθρώπου να ζει εκτός των κοινωνικών επιταγών.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορία χωρίς όνομα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Ο θυελλώδης έρωτας του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα μεταφέρεται στη σκηνή μέσα από τη θεατρική διασκευή (των Κ. Γάκη και Αν. Φουντά) του ομώνυμου βραβευμένου βιβλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.