Τι θα δούμε την επόμενη σεζόν στο Γυάλινο UpStage

Το «Tape» του Στίβεν Μπέλμπερ ανεβαίνει ξανά, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους με πρωταγωνιστές τους Κωσταντίνου Κάππα, Εμμανουέλα Αλεξίου και Δημήτρη Λιακόπουλο.

Τι θα δούμε την επόμενη σεζόν στο Γυάλινο UpStage

Στο ρεπερτόριο του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για τη νέα σεζόν έρχεται να προστεθεί μετά το «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, που θα δούμε σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά στην Κεντρική Σκηνή, το έργο του Στίβεν Μπέλμπερ «Tape» (Season 2) με πρωταγωνιστές τους Κωσταντίνο Κάππα, Εμμανουέλα Αλεξίου και Δημήτρη Λιακόπουλο. Στη μικρότερη και πιο ατμοσφαιρική σκηνή του Γυάλινο UpStage μας περιμένει από 13 Νοεμβρίου η παράσταση που ανέβηκε τη θεατρική σεζόν 2019-2020 με την ίδια ερμηνευτική ομάδα, μόνο που τώρα την σκηνοθετεί η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Τι θα δούμε την επόμενη σεζόν στο Γυάλινο UpStage - εικόνα 1
© Βάσια Αναγνωστοπούλου

Το έργο του Μπέλμπερ ανεβαίνει ξανά στη σκηνή για να θέσει ερωτήματα γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση και το βιασμό, δύο δεκαετίες αφότου γράφτηκε και σε μία εποχή που το κίνημα του #MeToo ζητά αλλά και δίνει το θάρρος σε κάθε θύμα να μιλήσει. Ένα σπιντάτο σύγχρονο κείμενο που εξετάζει ένα περιστατικό βιασμού μέσα από την οπτική τριών διαφορετικών ηρώων, αποδεικνύοντας πόσο υποκειμενική μπορεί να είναι η αλήθεια – σε συνάρτηση με το χρόνο και τη μνήμη.

Το στόρι

Στο μικρό δωμάτιο ενός μοτέλ στο Μίσιγκαν δυο παλιοί φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ (Κωσταντίνος Κάππας) και ο Τζον (Δημήτρης Λιακόπουλος), συναντιούνται σε ένα τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μετά από μια σύντομη ανασκόπηση στο παρελθόν, ο Βίνσεντ κατηγορεί τον Τζον για το βιασμό της πρώην κοπέλας του, της Έιμι (Εμμανουέλα Αλεξίου). Το περιστατικό θα πάρει διαστάσεις προσωπικής επίθεσης, καθώς ο Βίνσεντ πιέζει με κάθε δυνατό τρόπο τον φίλο του να το παραδεχτεί. Η απρόσμενη εμφάνιση της Έιμι και η αποκάλυψη της δικής της οπτικής πάνω στο περιστατικό θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Η παράσταση παίχτηκε πρώτη φορά τη σεζόν 2019-20 στο θέατρο 104, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Tape #season2

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο θίγει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και αναδεικνύει το πόσο υποκειμενική είναι η αλήθεια – σε συνάρτηση με το χρόνο και τη μνήμη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.