Πρεμιέρες και επαναλήψεις έρχονται σε streaming

Στη λίστα με τις online παραστάσεις του Σαββατοκύριακου προστίθενται οι πρεμιέρες των έργων του Σίμου Κακάλα, μιας ομάδας comedy specials και οι επαναλήψεις των παραστάσεων του Θάνου Παπακωνσταντίνου και του Θεοδόση Πελεγρίνη.

Πρεμιέρες και επαναλήψεις έρχονται σε streaming

«Η Στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι-Χειρόγραφον Έλληνος υπαξιωματικού»: Μια ακόμα πρεμιέρα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Ο Σίμος Κακάλας διασκευάζει, σκηνοθετεί για την κάμερα και παίζει μαζί με τους Κωστή Καλλιβρετάκη, Κωνσταντίνο Μωραΐτη. Ο αφηγητής, Χ. Δημόπουλος, περιγράφει με γλαφυρό και άμεσο τρόπο τη ζωή του ως υπαξιωματικός, τις εμπειρίες του στην καταδίωξη των ληστών που λυμαίνονταν τη χώρα, καθώς και την πλήρη διάψευση των προσδοκιών του. Η εξιδανικευμένη εικόνα που είχε πλάσει στο μυαλό του για τον ελληνικό στρατό καταρρίπτεται ολοκληρωτικά από την πρώτη κιόλας μέρα της κατάταξής του. Την επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο Δημήτρης Καλακίδης και τα συμπληρωματικά κείμενα μαζί με τη δραματουργική επεξεργασία έκαναν οι τρεις πρωταγωνιστές. Διαδικτυακή προβολή το Σάββατο 24, ώρα 9 μ.μ. Απριλίου (διαθεσιμότητα για 48 ώρες). Αγορά εισιτηρίου εδώ

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»: Με μια ιδιαίτερη εικαστικότητα μετέφερε στη σκηνή σε δραματοποιημένη μορφή το ποίημα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού ο Θάνος Παπακωνσταντίνου και εμπιστεύτηκε τον κομβικό ρόλο του αφηγητή στον Αντώνη Μυριαγκό. Για τη σύνθεση του κειμένου της παράστασης που παίζεται σε επανάληψη χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από τη μετάφραση των ιταλικών Στοχασμών του ποιητή από τον Διομήδη Βλάχο (Διονύσιος Σολωμός, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» (Β’ Σχεδίασμα). Τα ιταλικά περικείμενα, εκδ. Γαβριηλίδη, 2008) και αποσπάσματα της εκδοχής του Ιάκωβου Πολυλά (Διονυσίου Σολωμού τα Ευρισκόμενα., Κέρκυρα 1859). Στην παράσταση υπάρχει δυνατότητα επιλογής ελληνικών υπότιτλων. Παίζουν οι: Λένα Δροσάκη, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Αυγουστίνος Κούμουλος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Κλεοπάτρα Μάρκου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Άννα Πατητή, Νάνσυ Σιδέρη, Δανάη Τίκου. Δεύτερο live streaming – απευθείας από το Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» την Κυριακή 25 Απριλίου, στις 9 μ.μ. εδώ

Πρεμιέρες και επαναλήψεις έρχονται σε streaming - εικόνα 1
«Το Τρύπιο Βαρέλι»

«Το Τρύπιο Βαρέλι»: Επανέρχονται ο Μάκης και ο Λάκης, δυο μεσήλικες για τους οποίους δεν ξέρουμε τίποτα, ζουν μόνοι τους στο σπίτι τους ήσυχα με την πλήξη να τους τριγυρίζει. Δεν θέλουν να την σκέπτονται, αλλά είναι υποχρεωμένοι να την ζουν. Γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα το έργο του Θεοδόση Πελεγρίνη εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και εκείνη της σιωπής. Στην παράσταση του έργου, μια φιλοσοφική ιδέα για το πως καθορίζουν τα ασήμαντα περιστατικά την ουσία της ζωής μας πρωταγωνιστούν οι: Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος. Σκηνοθεσία – Σχεδ. Φωτισμών: Άννα Σωτρίνη. Δείτε την μέσω streaming το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ. εδώ

«Comedy Click 2 - A Virtual Stand Up Comedy Show!»
: Πρεμιέρα για τους Βαγγέλη Μουλαρά, Blink Mike, Ήρα Κατσούδα, Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο και Γιάννη Ρούσσο που ενώνουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτήν την παράσταση. Οι πέντε comedy specials συναντήθηκαν σε ένα μπαρ και μας τα λένε έξω από τα δόντια με διάθεση σαρκασμού και άπλετου χιούμορ. Συναντήστε τους στις οθόνες σας από το Σάββατο 24 Απριλίου έως τος 30 Μαΐου εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.