Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία

Θέλετε να συμμετέχετε στις «Ποιητικές Συνομιλίες» του Τhéâtre de la Ville και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάσης; Τρεις ηθοποιοί είναι έτοιμοι να σάς καλέσουν για μια τηλεφωνική συνεδρία…

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία

Σε μια εποχή που οι κοινότητες αποξενώνονται, που όλοι βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι αλλά έξω από την ρουτίνα μας, η ποίηση μας δείχνει τον τρόπο να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε και να επιβιώνουμε. Με ποιο τρόπο; Με τις «Ποιητικές Συνομιλίες». Tο πρόγραμμα που δημιούργησε το γαλλικό Τhéâtre de la Ville και, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει ότι η τέχνη δημιουργεί ευαίσθητους και ποιητικούς δεσμούς αλλά και, τον τρόπο με τον οποίο μια απλή ιδέα μπορεί να πάρει τη μορφή μιας καταπραϋντικής τελετουργίας.

Η ιδέα των ποιητικών συνομιλιών γεννήθηκε το 2004 στην Γαλλία από τον θεατρικό σκηνοθέτη, και μετέπειτα διευθυντή του Τhéâtre de la Ville του Παρισιού, Emmanuel Demarcy-Mota και τον συγγραφέα Fabrice Melquiot, οι οποίοι οραματίστηκαν ποιητικές συνομιλίες στους δρόμους του Παρισιού. Το 2020 αποφάσισαν να επαναλάβουν την δράση προσαρμοσμένη στη νέα κατάσταση. Από τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παραλάβει κάποια «ποιητική συνταγή». Στη χώρα μας ο φορέας που συνεργάζεται με το παρισινό Τhéâtre de la Ville είναι η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από το Παρίσι (Τhéâtre de la Ville) έως τη Φλωρεντία (Teatro della Pergola), από το Βουκουρέστι (Insula 42) στο Βερολίνο (Institut Français) και στην Αφρική (9 χώρες, 11 εταίροι) ο κάθε οργανισμός συνεργάζεται με ηθοποιούς που συνομιλούν με το κοινό στη δική τους γλώσσα «κι έτσι δημιουργούν ένα ποιητικό σύμπαν, ένα θέατρο χωρίς σύνορα».

Δρόσος, Μαγκανάρη και Ξάφης σάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία - εικόνα 1
Δημήτρης Δρόσος

Στο πλαίσιο του προγράμματος από την αρχή του μήνα οι ηθοποιοί, Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μαγκανάρη και Αργύρης Ξάφης καλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις «Ποιητικές Συνομιλίες», για μια πρωτότυπη συνομιλία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν. Οι «Ποιητικές Συνομιλίες» είναι δωρεάν και κατάλληλες για συμμετέχοντες ηλικίας από 8 έως 118 ετών. Κάθε άτομο μπορεί να εγγραφεί ή να εγγράψει κάποιο άλλο στον ιστότοπο του Théâtre de la Ville, επιλέγοντας ημερομηνία, ώρα και γλώσσα. Κλείστε το ποιητικό σας ραντεβού εδώ. Ένας ηθοποιός θα σας καλέσει την ώρα που επιλέξατε.
Διαθέσιμες ημέρες & ώρες εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου: Τρίτη & Πέμπτη 18:00-19:00, Σάββατο 11:00-12:00 Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε τον σύνδεσμο συχνά για τις μελλοντικές διαθέσιμες ημερομηνίες. Περισσότερες πληροφορίες στο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Hotel Amour

Τέσσερις ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής τροφοδοτούν τη νέα δουλειά του μουσικού διδύμου και γίνονται αφορμή για ένα απολαυστικό μιούζικαλ, που ανεβαίνει με υψηλές δόσεις ενέργειας, χιούμορ και εκρηκτικές ερμηνείες. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
01/01/2026

Cleansed

Ο Δημήτρης Καραντζάς φωτίζει την αγάπη μέσα στην απόλυτη βία, σε ένα εμβληματικό έργο ακραίας προσωπικής γραφής. | Powered by Uber

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" διαθέτει ισχυρή αισθητική ταυτότητα και μια βαθιά συναισθηματική ερμηνεία· θα απογειωνόταν, όμως, αν το κείμενο τολμούσε λιγότερη αφήγηση και περισσότερη σύγκρουση, λιγότερη πληροφορία και μεγαλύτερη δραματουργική πυκνότητα. | Powered by Uber

Το ελληνικό stand up comedy στα καλύτερά του

Από ολοκαίνουργια σόλο και double bill μέχρι παραστάσεις-σταθερές αξίες που εδώ και χρόνια γεμίζουν τις αίθουσες, το stand up comedy βρίσκεται σε φόρμα. Διάλεξε συνεπιβάτη, μοιράσου ένα UberTaxi και με την επιλογή του Split fare μπορείς να μοιράσεις το κόστος της διαδρομής χωρίς άγχος.

"Το καταραμένο παιδί" παραμένει στη σκηνή του Θεάτρου Arroyo

Η παράσταση "Το καταραμένο παιδί" του Μπαλζάκ συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Θέατρο Arroyo με εορταστική προσφορά εισιτηρίου. Μάθετε περισσότερα.

Συνεχίζουν οι "Δούλες" στο Άττις-Νέος Χώρος

Στον προγραμματισμό της παράστασης "Οι δούλες" του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος προστίθενται δύο νέες ημερομηνίες: τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Με ποιον ήρωα της σκηνής θέλω να κάνω ρεβεγιόν

Οι θεατρικοί ήρωες μπαίνουν στο επίκεντρο του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν κι έχουμε λόγους που τους επιλέγουμε. Ποιοι είναι;