Οι «Τρείς αδελφές» επιστρέφουν…

Γιατί Τσέχοφ και γιατί «Τρεις αδελφές». Αυτό εκφράζει η παράσταση του Δημήτρη Καρατζά κάνοντας μια πραγµατολογική ανατροπή με πρωταγωνίστριες τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αθηνά Μαξίμου και Μαρία Κεχαγιόγλου. Έχετε την ευκαιρία να την δείτε διαδικτυακά

Οι «Τρείς αδελφές» επιστρέφουν…

«Η ζωή μας δεν τελείωσε», «θα ζήσουμε»: με αυτά τα λόγια υπόσχονται να υποδεχτούν το αβέβαιο μέλλον τους οι τρεις ηρωίδες του Άντον Τσέχοφ στις «Τρεις αδελφές» που σχεδόν σοκάρουν, θυμίζοντας μας ότι πάντα ελπίζουμε για κάτι που δυστυχώς δεν έρχεται. Πόσες ομοιότητες υπάρχουν με το σήμερα: άνθρωποι που ζουν με μια φαντασίωση γιατί δεν τους χωράει ο τόπος, οικονομική δυσπραγία, μοναξιά… Ο Δημήτρης Καρατζάς σκηνοθέτησε το αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ βάζοντας τις τρεις πρωταγωνίστριες Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αθηνά Μαξίμου και Μαρία Κεχαγιόγλου να απέχουν ηλικιακά από την ηλικία των 20-28 χρόνων των ηρωίδων στην πρώτη πράξη. Κάνει µια πραγµατολογική και ηλικιακή ανατροπή κάνοντας ακόµη πιο αφόρητη την κατάσταση των ηρωίδων, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν το ηλικιακό τέλµα σε µεγαλύτερη ηλικία, άνω των 30 ετών.

Οι «Τρείς αδελφές» επιστρέφουν… - εικόνα 1

Η παράσταση ξεκινά σε έναν άδειο χώρο και μέσα σε αυτόν οι τρεις ηρωίδες σταδιακά προσπαθούν να γεµίσουν το κενό της ύπαρξής τους αναβιώνοντας την εποχή εκείνη που ακόµη υπήρχαν ελπίδα και προσδοκίες. Ας ξαναδούµε τα πράγµατα από την αρχή…αν ξαναζούσαµε, τι θα αλλάζαμε από τις ζωές μας μοιάζει να θέλει να μας πει ο σκηνοθέτης μέσα από την συγκεκριμένη προσέγγιση. Κι έχει ενδιαφέρον η σκηνοθετική του σύλληψη που πρωτοπήρε σάρκα και οστά στο θέατρο Βεάκη τον περασμένο χειμώνα με ένα ωραίο καστ: Αιμίλιος Χειλάκης, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, η Υβόννη Μαλτέζου και Δημήτρης Πιατάς. Στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδιάζει για φέτος το θέατρο Προσκήνιο, στο οποίο ο Δημήτρης Καρατζάς είναι καλλιτεχνικός διευθυντής οι «Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχοφ εγκαινιάζουν έναν κύκλο διαδικτυακής δραστηριότητας και θα προβληθούν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. Η διαδικτυακή αυτή πρεμιέρα γίνεται έναντι εισιτηρίου συμβολικής αξίας (€ 5). Για pre-order και παρακολούθηση πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
07/05/2024

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.