Γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις περιοδείες της εβδομάδας

Στο χορό των καλοκαιρινών περιοδειών προστίθενται τρεις σημαντικές επαναλήψεις και μία ολοκαίνουργια κωμωδία. Δείτε ποιες είναι και πού θα τις δείτε αυτή την εβδομάδα.

Γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις περιοδείες της εβδομάδας

Στο χορό των καλοκαιρινών περιοδειών προστίθενται τρεις σημαντικές επαναλήψεις και μία ολοκαίνουργια κωμωδία. Δείτε ποιες είναι και πού θα τις δείτε αυτή την εβδομάδα.

«Ένα μωρό για τρεις»

Γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις περιοδείες της εβδομάδας - εικόνα 1

O Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Αποστολάκης και ο Γιάννης Δρακόπουλος ερμηνεύουν τρεις εργένηδες που βρίσκουν ένα μωρό στην πόρτα του σπιτιού τους και, από εκείνη τη στιγμή, αναστατώνεται η ζωή τους. Ίσως έχετε δει την απίθανη κωμωδία της Κολίν Σερό στον κινηματογράφο το 1985 ή, δύο χρόνια μετά, το χολιγουντιανό ριμέικ, σε σκηνοθεσία Λέοναρντ Νιμόι. Την παράσταση σκηνοθετεί η Θέμιδα Μαρσέλλου, η οποία κρατά κι έναν μικρό ρόλο. Παίζουν ακόμα οι Φωτεινή Αθερίδου, Κώστας Φαλελάκης, Έφη Σταυροπούλου και Μαρία Βασιλάτου. (Κατράκειο 24/7, Άλεξ Σίνεμα Πόρτο Ράφτη 25/7, Βεάκειο 26/7, Θέατρο Πέτρας 27/7, Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης 28/7)

«Η πόρνη από πάνω»

Γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις περιοδείες της εβδομάδας - εικόνα 2

Η γοητευτική κυρία της ελληνικής σκηνής, επιστρέφει σε έναν αγαπημένο της ρόλο, εκείνον της Ερατώς, στο μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη. Χωρίς μακιγιάζ, με ένα συντηρητικό και διόλου κολακευτικό ντύσιμο, η Κατερίνα Διδασκάλου σε γραπώνει με τη «ζωντανή» ερμηνεία της. Εξίσου ζωντανός είναι, ωστόσο, και ο λόγος του Τσιπιανίτη, έστω κι αν η θεματική του έργου στηρίζεται σε συσσώρευση στερεότυπων γύρω από το γυναικείο δράμα της μη χειραφετημένης Ελληνίδας (Cine Γαλάτσι 23/7, Ελληνίς Κιν/θέατρο 29/7)

«Παγκάκι»

Γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις περιοδείες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη ξανακάθονται στο θεατρικό… παγκάκι και μοιράζονται μια διαδρομή ζωής, συζητώντας για τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι και σκηνοθέτης της παράστασης, την οποία μάλιστα είχε ανεβάσει τον Μάρτιο του 2019 στο θέατρο Τόπος Αλλού. Το πολυμεταφρασμένο έργο του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν, είναι μια ωδή στη συνύπαρξη που εγείρει ένα βασανιστικό ερώτημα: Πώς μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι; (Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, 28/7)

«Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»

Γνωστοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις περιοδείες της εβδομάδας - εικόνα 4

Μια απολύτως καθηλωτική ερμηνεία μας έχει χαρίσει ο Γιάννης Νιάρρος, ερμηνεύοντας ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού (πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «αθηνοράματος», 2019). O συγγραφέας Σάιμον Στίβενς αγγίζει το θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας, ενώ ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κάνει σαφές πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις δικές μας «ειδικές ανάγκες»… (Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης 23-24/7, Θέατρο Βράχων 28-29/7)

Περισσότερες πληροφορίες

Η πόρνη από πάνω

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή της Ερατώς αλλάζει όταν μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της. Μια ολόκληρη ζωή σε ενενήντα λεπτά πετυχαίνει να αναπαραστήσει η Κατερίνα Διδασκάλου καθώς ερμηνεύει με αξιοθαύμαστη αμεσότητα, λιτότητα και μέτρο τη ζωή της καταπιεσμένης χήρας νοικοκυράς, αλλά και όλους τους χαρακτήρες που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται μέσα από το βαθιά ανθρώπινο κείμενο που για ενδέκατη χρονιά συνεχίζει να συγκινεί το κοινό. Αποτελεί, άλλωστε, ένα ρόλο ζωής για την ηθοποιό.

Το παγκάκι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Το έργο του Ρώσου συγγραφέα έχει στο επίκεντρο την αιώνια πάλη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, με αφορμή μια φαινομενικά τυχαία συνάντηση δύο αγνώστων.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.

Ένα μωρό για τρεις

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια δροσερή κωμωδία που αναγκάζει τρεις εργένηδες να αντιμετωπίσουν άγριους γκάνγκστερ και καχύποπτους αστυνομικούς ενώ βιώνουν απροσδόκητα τη συγκλονιστική και σαρωτική ευθύνη της πατρότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.