Το Εθνικό ανοίγει ένα ασφαλές Φεστιβάλ Επιδαύρου

Οι αντιπολεμικοί «Πέρσες» του Αισχύλου ανοίγουν το Φεστιβάλ Επιδαύρου σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με ένα πολύ δυνατό θίασο πρωταγωνιστών σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το Εθνικό ανοίγει ένα ασφαλές Φεστιβάλ Επιδαύρου

Το τριήμερο 24 με 26/7 το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα ανοίξει για πρώτη φορά φέτος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα στην Covid-19 εποχή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ενσωμάτωσε στους κανονισμούς λειτουργίας του τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα. Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων. Το γεγονός αυτό μας κάνει να μην έχουμε δεύτερες σκέψεις και θα είμαστε εκεί, στην πρώτη παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη, για να βιώσουμε την επιδαύρια εμπειρία, την οποία η Λυδία Κονιόρδου, πρωταγωνίστρια της παράστασης, χαρακτηρίζει «τελετουργία». «Ύμνος στην ελευθερία», έχει χαρακτηριστεί η τραγωδία που έγραψε ο Αισχύλος, ο οποίος είχε γνωρίσει από κοντά τον περσικό κίνδυνο πολεμώντας ως στρατιώτης στη μάχη του Μαραθώνα και στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Γι’ αυτό το αντιπολεμικό έργο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης έχει επιλέξει ένα πολύ δυνατό καστ, το οποίο, εκτός της Λυδίας Κονιόρδου, περιλαμβάνει ακόμη τους: Νίκο Καραθάνο, Αργύρη Ξάφη, Βασίλη Αθανασόπουλο, Λαέρτη Μαλκότση, Αργύρη Πανταζάρα, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννο Περλέγκα κ.ά.
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ακολουθεί τις ειδικές υγειονομικές οδηγίες των αρχών, ως εκ τούτου όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, φέτος θα είναι αριθμημένες. Ομαδικές αγορές δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, ενώ η προσέλευση είναι απαραίτητη 90΄ πριν από την έναρξη της παράστασης. Προαγοράστε τα εισιτήριά σας από τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), με τηλεφωνική αγορά από το 2103272000 ή ηλεκτρονικά μέσω των greekfestival.gr και viva.gr. Εισιτήρια για ΑμεΑ μπορείτε να προμηθευτείτε αποκλειστικά από τα κεντρικά εκδοτήρια: 2103221897, tameia@greekfestival.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέρσες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στο αντι-πολεμικό έργο οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι Αθηναίοι, αλλά οι αντίπαλοί τους, οι Πέρσες. Ο Αισχύλος περιγράφει την οδύνη τους, τη στιγμή που μαθαίνουν για τη συντριπτική ήττα του στρατού τους στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.