Τελευταίες παραστάσεις για το «Δείπνο ηλιθίων»

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου ολοκληρώνει οριστικά τον κύκλο της μετά από τέσσερα χρόνια στο θέατρο Κάππα.

Τελευταίες παραστάσεις για το «Δείπνο ηλιθίων»

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο «Δείπνο ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ, η παράσταση που ανέδειξε ένα από τα πιο επιτυχημένα κωμικά ντουέτα των τελευταίων ετών -τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη- διανύει τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο του στο θέατρο Κάππα, ο οποίος ολοκληρώνεται στις 29 Μαρτίου. Λογικό άλλωστε καθώς, όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε, ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα επιστρέψει στην ίδια σκηνή τον προσεχή Οκτώβριο με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Τελευταίες παραστάσεις για το «Δείπνο ηλιθίων» - εικόνα 1

Η βραβευμένη γαλλική κωμωδία, γνωστή για τις πολυάριθμες κινηματογραφικές της μεταφορές, κέρδισε κοινό και κριτικούς τα τελευταία χρόνια σε σκηνοθεσία του ίδιου του Παπαδόπουλου και μετάφραση Νικολέτας Κοτσαηλίδου, με ένα θίασο ωραίων ηθοποιών –Βασίλης Ρίσβας, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Aνθή Γεωργίου– να πρωταγωνιστεί σε ένα σκηνικό παιχνίδι που ισορροπεί στη λεπτή γραμμή μεταξύ αλαζονείας και ευφυίας, επιβεβαιώνοντας ότι είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζουμε το φερόμενο ως θύμα να γίνει θύτης.

Τελευταίες παραστάσεις για το «Δείπνο ηλιθίων» - εικόνα 2

Ένας από τους αφελείς και καλοπροαίρετους καλεσμένους που προσκαλούν ο μεγαλοεκδότης Πιέρ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) και οι πλούσιοι φίλοι του στο καθιερωμένο «Δείπνο ηλιθίων» της Πέμπτης με στόχο να τον κοροϊδέψουν, ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), καταφέρνει να ανατρέψει τα σχέδια τους, οδηγώντας στην σταδιακή αποδόμηση ενός ενήλικου bullying και θίγοντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια το ζήτημα του κοινωνικού ρατσισμού.

Τελευταίες παραστάσεις για το «Δείπνο ηλιθίων» - εικόνα 3

Μετά την τελευταία του παράσταση στην Αθήνα, Το «Δείπνο ηλιθίων» θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης από 1 έως 12 Απριλίου (προπώληση μέσω viva.gr) και στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας στις 23, 24, και 25 Απριλίου (προπώληση μέσω viva.gr).

iΠροπώληση μέσω viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Δείπνο ηλιθίων

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας κακομοίρης γκαφατζής εισβάλλει στο οργανωμένο σύμπαν ενός μεγαλοεκδότη και το διαλύει σε μια στιγμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.