Δίπολα και δυαδικότητες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι τέσσερις νέες πρεμιέρες που φέρνουν στο προσκήνιο τη σχέση άντρα και γυναίκας αλλά κι εκείνη μάνας και γιου.

Δίπολα και δυαδικότητες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

«Το μυθιστόρημα»

Μια σημαντική μορφή των ελληνικών γραμμάτων, τον Γιώργο Χειμωνά, επέλεξε να ανεβάσει στη σκηνή ο Παναγιώτης Εξαρχέας, τον οποίον γνωρίζουμε περισσότερο ως ηθοποιό παρά ως σκηνοθέτη. Το πεζογράφημα του Χειμωνά «Μυθιστόρημα», γραμμένο το 1966, εξερευνά τα ανθρώπινα όρια μέσα από την άνευ όρων αγάπη. Παίζουν ο Κωνσταντίνος Γώγουλος και η Ελίνα Ρίζου. (Άλμα, από 2/3)

«Ψ.»

Δίπολα και δυαδικότητες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

«Το “Ψ.” δεν ψιθυρίζει. Μιλάει φωναχτά στις ψυχές μας. Μια ιστορία για τα στόματα που (μας) κλείνουν και (μας) κλείνουμε», γράφει στο σημείωμά της η συγγραφέας Άλκηστη Ηλιάδη, η οποία συνσκηνοθετεί την παράσταση με τη Νάγια Μητσάκου και συμπρωταγωνιστεί με τον Άρη Λεοντόπουλο. Μέσα από τη σχέση ενός ζευγαριού το έργο ερευνά τα όρια της δυαδικότητας και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το πόσα πρόσωπα έχουν οι σχέσεις; (Από Κοινού, από 3/3)

«Η σκιά του Μαρτ»

Δίπολα και δυαδικότητες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Μία από τις κλασικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, η Τζένη Ζαχαροπούλου, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στο θεατρικό σανίδι για να ερμηνεύσει την αυστηρή μητέρα που «θυσιάζει» τον μικρό της γιο στη μνήμη του ήρωα αδερφού του, που έπεσε μαχόμενος στη γαλλική αντίσταση. Το εμβληματικό δράμα του Σουηδού Στιγκ Ντάγκερμαν σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, καθοδηγώντας τους Γιώργη Κοντοπόδη, Σωτηρία Χρυσικοπούλου και Σταύρο Μπαρίκο. (Μπέλλος, από 7/3)

«Όταν χορεύουν οι Go Go dancers»

Δίπολα και δυαδικότητες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ένα σχόλιο πάνω στις σχέσεις κάνει το έργο της Έλενας Πέγκα, η οποία το παρουσίασε για πρώτη φορά το 2002 σε μια αντισυμβατική παράσταση με στοιχεία χάπενινγκ και πολλή μουσική, χορευτική και lounge. Τώρα η Τίνα Τζάθα το ανεβάζει σε μορφή χοροθεάτρου με δύο ηθοποιούς (Μαρία Κεσίλογλου, Άρης-Ηλίας Τοπαλόγλου), δύο χορευτές (Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Santa Maria) και μια πιανίστα (Φωτεινή Καλαβριζιώτη). (Θέατρο Δεκατέσσερα)

Περισσότερες πληροφορίες

Μυθιστόρημα

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 65 '

Ο Χειμωνάς, φωτίζοντας αθέατες πλευρές της ψυχής, σχολιάζει τον τερατώδη τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμπεριφερθεί ο άνθρωπος.

Η σκιά του Μαρτ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο πόλεμος αλλά και η μητρική καταπίεση οδηγούν τα μέλη μιας οικογένειας στην ψυχολογική κατάρρευση.

Όταν χορεύουν οι go go dancers

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Η προσωπική συνάντηση μιας νέας γυναίκας κι ενός νέου άντρα σε δημόσιο χώρο, που αξιολογούν τη ζωή τους παρουσία δύο go-go χορευτών.

Ψ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Σε ένα έργο που διερευνά τη δυαδικότητα, οι ήρωες αναμετρώνται με τους φόβους, τις εξουσιαστικές φιγούρες και τις συμβάσεις που μας «κλειδώνουν στην ντουλάπα».

Θέατρο «Μπέλλος»

Κέκροπος 1

Άλμα

Ακομινάτου 15-17 & Αγ. Κωνσταντίνου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.