Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας βάζουν μπροστά το «Χάσταγκ»

Για πρώτη φορά οι δύο stand up κωμικοί μοιράζονται την ίδια σκηνή, τη σκηνή του Premise Comedy Club.

Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας βάζουν μπροστά το «Χάσταγκ»

Η χρυσή συνταγή του double bill, της stand up παράστασης δηλαδή που μοιράζονται δύο περφόρμερ ανεβαίνοντας εναλλάξ στη σκηνή, προϋποθέτει κωμικούς με διαφορετικό ύφος, άλλο ρυθμό και είδος αστείων, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια. Αυτό επιχειρούν ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας με το «Χάσταγκ», την παράσταση που έρχεται στο Premise Comedy Club τα Σάββατα του Φεβρουαρίου.

Ο Αριστοτέλης Ρήγας, πάντα με την κιθάρα ή το γιουκαλίλι του, συνενώνει μουσική και αστεία, παραμένοντας μοναδικός στο είδος του για τα εγχώρια δεδομένα. Ο κορμός της κωμωδίας του είναι short form, καθώς δηλώνει λάτρης των λεξιλογικών και λεξιπλαστικών παιχνιδιών (λέγε με λογοπαίγνια ή one liners) αλλά δεν δυσκολεύεται να αναπτύξει μεγαλύτερα bit, όπως έχει αποδείξει στους δύο του μονολόγους, το «Musicomedy» και το «Τουρλού». Αποκορύφωμα κάθε φορά παραμένει το μουσικό κομμάτι όπου ευφάνταστες επανεκτελέσεις, mash ups και άλλα μελωδικά τρικ κάνουν την έκπληξη.

Από την άλλη, ο Ζήσης Ρούμπος, πολλά χρόνια στο χώρο της κωμωδίας με διάφορους τρόπους, όπως το θέατρο, ο αυτοσχεδιασμός και το stand up αλλά και η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και το YouTube, ξέρει να χειρίζεται υποκριτικά το σώμα του, να παίζει με τα act outs και την ξεκαρδιστική του εκφραστικότητα. Αντλώντας υλικό από το σόλο του «Πόζα Μηδέν», ο Ζήσης ανατρέχει στη ζωή του, από τα geek παιδικά του χρόνια μέχρι το σήμερα, με οδηγό τον αυτοσαρκασμό. Μερικά επιπλέον κείμενα για τα ζώα και την αδυναμία του ως προς αυτά θα ακουστούν στο «Χάσταγκ».

Περισσότερες πληροφορίες

Χάσταγκ

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 100 '

Οι δυο τους ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που συνδυάζει το stand up με τη μουσική κωμωδία, σε σύμπραξη με την μπάντα G-Spot Experiment ζωντανά επί σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.