Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο»

Μέσα σ’ έναν σκηνικό χώρο που κυριαρχεί το δίπολο: ζωή και θάνατος εξελίσσεται η ιστορία του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη επισημαίνει πέντε λόγους για να δούμε το δραματοποιημένο ποίημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο»

Μέσα σ’ έναν σκηνικό χώρο που κυριαρχεί το δίπολο: ζωή και θάνατος εξελίσσεται η ιστορία του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη επισημαίνει πέντε λόγους για να δούμε το δραματοποιημένο ποίημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο» - εικόνα 1

1. Για την ανυπέρβλητη ποίηση του Δ. Σολωμού και τη συγκινητική παρέμβαση του μελετητή Ι. Πολυλά να ενώσει με τον δικό του αφηγηματικό τρόπο τα θραύσματα της ποίησης.

2. Για την ουσιαστική γνωριμία κι εξοικείωση με τον "εθνικό" μας ποιητή που εξυμνεί τις ανθρώπινες αδυναμίες, την ελληνική φύση και καταβυθίζεται στον ρομαντικό ψυχισμό των ηρώων ή αντι-ηρώων.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο» - εικόνα 2
Σοφία Μαραθάκη

3. Για τη συνύπαρξη ζωντανής μουσικής και βίντεο, υποβλητικού φωτισμού, σκηνικού χώρου και κοστουμιών που δημιουργούν ένα πολύ σύγχρονο άχρονο περιβάλλον και συμβάλλουν στην ουσιαστική προσέγγιση του χθες με το σήμερα.

4. Για τις ερμηνείες των ηθοποιών Γιώργου Σύρμα και Λήδας Κουτσοδασκάλου.

5. Για να δει μια μικρή τραγωδία τσέπης όπου ισορροπούν τα τραγικά στοιχεία με το στοιχείο της ελαφρότητας και του σαρκασμού και συναντιέται το σκοτάδι της ανθρώπινης μοίρας με την παιδική και συγκινητική αφέλεια της λαϊκής μας παράδοσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Λάμπρος

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση υπογραμμίζει την αντιφατικότητα της ανθρώπινης φύσης, σε έναν σκηνικό χώρο όπου κυριαρχεί το δίπολο ζωή - θάνατος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.

Η εκφραστικότητα της γλώσσας της σιωπής στην παράσταση "Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ" στο Olvio

Μια από τις πιο ιδιαίτερες, γοητευτικές και απολαυστικές παραστάσεις των τελευταίων ετών επανέρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Olvio.

"Κανονική δουλειά": O Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει με την τρίτη του σόλο παράσταση

Κείμενα για τη δουλειά, κουβέντα με τον κόσμο, ευτράπελα σε δημόσιες υπηρεσίες και μουσική κωμωδία.

"Κάποιος να με προσέχει": Για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου

Με μια ισχυρή τριανδρία: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Μάριζας, Πήτερ Ραντλ, ανεβάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας το "Κάποιος να με προσέχει" του Φράνκ Μακ Γκίνες η Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.