Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο»

Μέσα σ’ έναν σκηνικό χώρο που κυριαρχεί το δίπολο: ζωή και θάνατος εξελίσσεται η ιστορία του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη επισημαίνει πέντε λόγους για να δούμε το δραματοποιημένο ποίημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο»

Μέσα σ’ έναν σκηνικό χώρο που κυριαρχεί το δίπολο: ζωή και θάνατος εξελίσσεται η ιστορία του «Λάμπρου» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκηνοθέτις Σοφία Μαραθάκη επισημαίνει πέντε λόγους για να δούμε το δραματοποιημένο ποίημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο» - εικόνα 1

1. Για την ανυπέρβλητη ποίηση του Δ. Σολωμού και τη συγκινητική παρέμβαση του μελετητή Ι. Πολυλά να ενώσει με τον δικό του αφηγηματικό τρόπο τα θραύσματα της ποίησης.

2. Για την ουσιαστική γνωριμία κι εξοικείωση με τον "εθνικό" μας ποιητή που εξυμνεί τις ανθρώπινες αδυναμίες, την ελληνική φύση και καταβυθίζεται στον ρομαντικό ψυχισμό των ηρώων ή αντι-ηρώων.

Πέντε λόγοι για να δούμε το «Λάμπρο» - εικόνα 2
Σοφία Μαραθάκη

3. Για τη συνύπαρξη ζωντανής μουσικής και βίντεο, υποβλητικού φωτισμού, σκηνικού χώρου και κοστουμιών που δημιουργούν ένα πολύ σύγχρονο άχρονο περιβάλλον και συμβάλλουν στην ουσιαστική προσέγγιση του χθες με το σήμερα.

4. Για τις ερμηνείες των ηθοποιών Γιώργου Σύρμα και Λήδας Κουτσοδασκάλου.

5. Για να δει μια μικρή τραγωδία τσέπης όπου ισορροπούν τα τραγικά στοιχεία με το στοιχείο της ελαφρότητας και του σαρκασμού και συναντιέται το σκοτάδι της ανθρώπινης μοίρας με την παιδική και συγκινητική αφέλεια της λαϊκής μας παράδοσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Λάμπρος

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση υπογραμμίζει την αντιφατικότητα της ανθρώπινης φύσης, σε έναν σκηνικό χώρο όπου κυριαρχεί το δίπολο ζωή - θάνατος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.