Τελευταία ευκαιρία για 4 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Τέσσερις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

Τελευταία ευκαιρία για 4 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Τέσσερις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Στην Κεντρική Σκηνή μάς περιμένει μέχρι τις 12/1 η θεατρική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Ντίκενς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και μουσική Θοδωρή Οικονόμου, με τον Αλέξανδρο Μυλωνά στον ρόλο του Εμπενίζερ Σκρουτζ και τους Λαέρτη Μαλκότση, Χρήστο Στέργιογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστα Βασαρδάνη.

Λίγο νωρίτερα, στις 5/1, ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων του απόλυτου sold out, βραβευμένου από το κοινό του «α» «Ξύπνα Βασίλη». Μια ευφυής σκηνοθετική πρόταση του Άρη Μπινιάρη πάνω στην κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», με τους Γιώργο Γάλλο, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Έλενα Τοπαλίδου.

Στο Μικρό Εθνικό ολοκληρώνεται στις 12/1 και η πορεία της παράστασης για εφήβους «Μικρές ιστορίες για αγρίους», μια σκηνική σύνθεση ιστοριών του σπουδαίου Γάλλου παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, εμπνευσμένων από μαρτυρίες παιδιών, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου και μουσική της Nalyssa Green.

Ενώ την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται και το «Νερό της Κολωνίας» του Ευθύμη Φιλίππου (Rex), ένα μεταφυσικό ταξίδι σε έναν υπερβατικό χώρο επικοινωνίας με τους νεκρούς, από την ομάδα ερευνητικού θεάτρου Vasistas, σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Το νερό της Κολωνίας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Η ομάδα ερευνητικού θεάτρου παρουσιάζει το μεταφυσικό ταξίδι ενός ανθρώπου, ο οποίος καταφεύγει σε έναν υπερβατικό χώρο επικοινωνίας με τους νεκρούς.

Ξύπνα Βασίλη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Τα πειράγματα ανάμεσα σε έναν συντηρητικό υπάλληλο, κολλημένο με τα λαχεία, και τον αριστερό συνάδελφό του είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο υφαίνεται αυτή η ξεκαρδιστική ιστορία.

Ξύπνα Βασίλη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Τα πειράγματα ανάμεσα σε έναν συντηρητικό υπάλληλο, κολλημένο με τα λαχεία, και τον αριστερό συνάδελφό του είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο υφαίνεται αυτή η ξεκαρδιστική ιστορία.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Σκρουτζ, ο πιο γνωστός τσιγκούνης της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας, ζωντανεύει σε αυτήν τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς.

Μικρές ιστορίες για αγρίους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Μπερνάρ Φριό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.