Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας

Πρόσφεραν γέλιο, συγκίνηση, αγωνία και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού: έξι παραστάσεις της περσινής σεζόν επιστρέφουν δυναμικά.

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας

Πρόσφεραν γέλιο, συγκίνηση, αγωνία και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού: έξι παραστάσεις της περσινής σεζόν επιστρέφουν δυναμικά.

#1 «Η σημασία να είσαι σοβαρός»

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας - εικόνα 1

Σπιρτάδα, ελαφρότητα και ανάδειξη του κειμένου του Όσκαρ Ουάιλντ, χωρίς να προδίδεται ίχνος από το φλεγματικό, αιχμηρό και σαρκαστικό του χιούμορ. Η παράσταση που σκηνοθέτησε έξυπνα η Τώνια Ράλλη επιβεβαίωσε πως η «αβάσταχτη ελαφρότητα» είναι ο σωστός τρόπος για να θίξεις σοβαρά θέματα. (Rabbithole, από 4/11)

#2 «Ο άσχημος»

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας - εικόνα 2

Το έργο του Μάριους φον Μάγενμπουργκ –η ιστορία του Λέτε, ενός ανείπωτα άσχημου ανθρώπου– είναι μια ευφυής κοινωνικοπολιτική φάρσα, που σχολιάζει τη σύγχρονη αποθέωση της τελειότητας της εξωτερικής εικόνας. Ο Δημήτρης Λάλος βρίσκεται πίσω από τη δυναμική, ερεθιστική παράσταση που επαναλαμβάνεται στο Tempus Verum - Εν Αθήναις.

#3 «Stamboul train»

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας - εικόνα 3

Το μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν βρήκε τη θέση που του αξίζει στην ιδιαίτερη σκηνή του Τρένου στο Ρουφ, καθώς η Τατιάνα Λύγαρη έβαλε τους θεατές στην καρδιά μιας ιστορίας που διαδραματίζεται στο θρυλικό Οριάν Εξπρές κατά τη διάρκεια ενός μοιραίου ταξιδιού. Η παράσταση επαναλαμβάνεται για τρίτη χρονιά, φυσικά στον ίδιο χώρο.

#4 «Ρένα»

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας - εικόνα 4

Αγαπήθηκε πολύ η ηρωίδα του Αύγουστου Κορτώ που ενσάρκωσε ολόψυχα η Υρώ Μανέ: η Σμυρνιά, η ιερόδουλη με την περιπετειώδη ζωή, η γυναίκα που ξέρει να ζει και να επιβιώνει και μέσω αυτής η ιστορία μιας Ελλάδας που γονατίζει και ανασταίνεται. Η παράσταση που σκηνοθέτησε η Νικαίτη Κοντούρη επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Ακροπόλ. (Από 5/11)

#5 «Οι Μίμοι»

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας - εικόνα 5

Ήρθαν από τα βάθη των χρόνων και προσγειώθηκαν σε μια ευφρόσυνη παράσταση που σκηνοθέτησε η Άννα Κοκκίνου: το σατιρικό κείμενο του Ηρώνδα, που δραματοποιεί με σκωπτικό ύφος μια σειρά από σύντομες σκηνές της καθημερινότητας, ντύθηκε με ευφάνταστη θεατρικότητα και όψη στην παράσταση που επαναλαμβάνεται φέτος στο Θέατρο Σφενδόνη.

#6 «Φυλές»

Ερωτισμός, σάτιρα και κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες κοντράρονται στις επαναλήψεις της εβδομάδας - εικόνα 6

Η sold out παράσταση που σκηνοθέτησε ο Τάκης Τζαμαργιάς μάς σύστησε το σημαντικό σύγχρονο έργο της Βρετανίδας συγγραφέως Νίνα Ρέιν και ο Μάνος Καρατζογιάννης αφόπλισε με την ερμηνεία του στον ρόλο του κωφού Μπίλι. Το έργο, που ξεκινάει από το θέμα της κώφωσης για να μιλήσει τελικά για την ανάγκη επαφής κι επικοινωνίας όλων μας, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός.

Περισσότερες πληροφορίες

Stamboul train

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα περιπετειώδες και μοιραίο για τους επιβάτες του ταξίδι του «Οριάν Εξπρές» από την Οστάνδη στην Κωνσταντινούπολη τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φυλές

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η νέα, δυναμική φωνή του βρετανικού θεάτρου γράφει μια αλληγορία για τα όρια της λεκτικής και όχι μόνο επικοινωνίας αλλά και την ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου.

Η σημασία να είσαι σοβαρός

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Μια καυστική κριτική πάνω στον καθωσπρεπισμό και τον πουριτανισμό που χαρακτηρίζουν την εποχή στην οποία έζησε ο μεγάλος συγγραφέας αλλά και όλες τις εποχές.

Οι μίμοι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Κλασικοί χαρακτήρες, τους οποίους συναντάμε στους «Μίμους» του Ηρώνδα, μαστροποί, μεσίτρες, δάσκαλοι και βιοτέχνες, ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα μιας πολιτείας που μοιάζει με τη δική μας.

Ρένα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, μέσα από τη ζωή της ιερόδουλης Ρένας, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αύγουστου Κορτώ.

Ο άσχημος

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

O ήρωας αποφασίζει να αλλάξει το πρόσωπό του επειδή είναι άσχημος. Μετά την επέμβαση όλοι θέλουν να του μοιάσουν. Στο τέλος η ανθρωπότητα θα έχει το ίδιο πρόσωπο.

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.