Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου»

Η παράσταση που ανέβασε την περσινή χρονιά το σασπένς στα ύψη επιστρέφει ανανεωμένη στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου»

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου «Δείπνου» του Χέρμαν Κοχ που σερβίρει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο η σκηνοθέτις Λίλλυ Μελεμέ. Το πολυπαιγμένο παγκοσμίως ψυχολογικό θρίλερ που ανέβηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βασισμένο στο ομώνυμο πολυμεταφρασμένο μπεστ σέλερ του 2009, μας μεταφέρει σε έναν τόπο πολυτελούς μαρτυρίου όπου οι ηθικοί φραγμοί είναι ρευστοί, καθώς ένα σκοτεινό μυστικό απειλεί τις ζωές των παιδιών μιας οικογένειας. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος άραγε για να προστατεύσει την οικογένεια του;

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου» - εικόνα 1

Αυτόν τον ανελέητο αγώνα επιβίωσης -εν αναμονή του κυρίως πιάτου- απογείωσαν ήδη από την περσινή σεζόν ο Στέλιος Μάινας, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και ο Γιώργος Κοτανίδης, οι οποίοι επιστρέφουν με δύο νέες και πολυαναμενόμενες προσθήκες στο καστ, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Ευαγγελία Συριοπούλου.

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου» - εικόνα 2
H Ευαγγελία Συριοπούλου στο ρόλο της Μπαμπέτ

Ο κομψός αστικός καθωσπρεπισμός του «Δείπνου» ξεγυμνώνεται, για να αποκαλυφθεί η σήψη των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών που ξεκινά πολλές φορές από την τρυφερή ηλικία της εφηβείας. Με φόντο ένα υπερπολυτελές εστιατόριο, οι ήρωες του Κοχ μας εφιστούν την προσοχή σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως η οικονομική κρίση, η έκρηξη της ανεργίας και οι ισχυρές και απότομες μεταβολές στο επίπεδο διαβίωσης, σε ένα έργο που «η αγάπη γίνεται συναλλαγή και η γονεϊκή σχέση αποκτά κανιβαλιστικές διαστάσεις με το πρόσχημα της προστασίας και της επιβίωσης», όπως υπογραμμίζει η σκηνοθέτιδα Λίλλυ Μελεμέ.

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου» - εικόνα 3
Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος στο ρόλο του Σερζ

Την υποβλητική πρωτότυπη μουσική σύνθεση που αυξάνει ακόμα περισσότερο την αγωνία υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος. Τα σκηνικά είναι του Μιχάλη Σαπλαούρα και τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, ενώ τους φωτισμούς επιμελείται η Μελίνα Μάσχα.

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου» - εικόνα 4
Ο Γιώργος Κοτανίδης στο ρόλο του μετρ που δίνει το ρυθμό στην παράσταση

Θες να μάθεις ένα ενδιαφέρον tip για το «Δείπνο»; Τη διαμόρφωση των όρων γαστρονομικής τέχνης του κειμένου συνέβαλαν η Άννυ Ηλιοπούλου και ο Κώστας Σεμερτζίδης.

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου» - εικόνα 5

© Σταύρος Χαμπάκης

i«Το δείπνο»| Σύγχρονο Θέατρο | Από 9 Οκτωβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019 | Προπώληση στο ticketplus.gr | fb: @sixronotheatro

Παπαχαραλάμπους-Συριοπούλου στις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Δείπνου» - εικόνα 6

Περισσότερες πληροφορίες

Το δείπνο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, που προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, διαρρηγνύει την εικόνα της φαινομενικά ευτυχισμένης, σύγχρονης αστικής οικογένειας μέσα από ένα επικίνδυνο δείπνο που εξελίσσεται σε αγώνα επιβίωσης.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.