Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ο Δήμος Πειραιά ανανεώνουν τη σχέση των δύο χωρών με μια μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από «Το Βιβλίο των Ωδών».

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο των εορτασμών του παραδοσιακού Κινέζικου Μεσοφθινοπωρινού Φεστιβάλ, η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και ο Δήμος Πειραιά ενισχύουν την αμοιβαία φιλία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας με την μουσικοχορευτική παράσταση «Επιστροφή από τον πόλεμο», η οποία θα παρουσιαστεί για τρεις παραστάσεις (20-22 Σεπτεμβρίου) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Η παράσταση «Επιστροφή από τον πόλεμο» θα ανέβει για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από μια πολυπληθή ομάδα συντελεστών, επιφανών Κινέζων καλλιτεχνών, από οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, η Ένωση Κινέζων Μουσικών και η Ομοσπονδία Λογοτεχνίας και Τέχνης της Κίνας, με τη συμμετοχή της International Master Philharmonic Orchestra. Πάνω από 150 πρωτότυπα κοσμήματα και ενδύματα μεταδίδουν την αισθητική της παραδοσιακής κινέζικης κουλτούρας επί σκηνής, επιφυλάσσοντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία σε μία παράσταση: κινέζικους χορούς, σύγχρονη τεχνολογία πολυμέσων, αλλά και 20 πρωτότυπα μουσικά κομμάτια που αντλούν από το χθες και το σήμερα.

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 2

Πρόκειται για την πρώτη παράσταση που συνδυάζει το κινέζικο «Βιβλίο των Ωδών», από το οποίο είναι εμπνευσμένη, με δυτική μορφή τέχνης. Βασισμένο σε λαϊκές ιστορίες, το «Βιβλίο των Ωδών» είναι η παλαιότερη συλλογή της κινεζικής ποίησης και αποτελείται από έργα λαϊκών συγγραφέων -που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 7ο αιώνα π.Χ.- με αναφορές στην ιδεολογία, στη θρησκεία, στα ήθη και τα έθιμα της Κίνας. Θεωρείται από πολλούς μελετητές ως το ανατολικό «Έπος του Ομήρου» αφού μοιράζονται την ίδια περίοδο δημιουργίας, το ίδιο ύφος και την ίδια ιστορική αξία. Το μυθολογικής υφής κείμενο εξυμνεί την αγάπη και την εργασία, αντανακλά όμως και τη νοσταλγία, τη δυσαρέσκεια και την οργή του λαού εναντίον της καταπίεσης και του εκφοβισμού.

iΔημοτικό Θέατρο Πειραιά | 20-22 Σεπτεμβρίου | 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Με ελληνικούς υπότιτλους | Πληροφορίες: www.dithepi.gr

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 3
Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Επιστροφή από τον πόλεμο

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 120 '

Η παράσταση συνδυάζει για πρώτη φορά το κινέζικο «Βιβλίο των Ωδών», που θεωρείται ως το «Έπος του Ομήρου» της Ανατολής, με τη δυτική μορφή τέχνης. Η παραδοσιακή κινέζικη κουλτούρα συνδυάζεται επί σκηνής με σύγχρονα στοιχεία ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας του χθες με το σήμερα.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.