Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Παραστάσεις θεάτρου και χορού για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο και υπηρεσίες καθολικής προσβασιμότητας, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Our Festival που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του πέμπτου Our Festival, προσφέρει παραστάσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο και καθολική προσβασιμότητα, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ. Περισσότεροι από 7.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις στο ανοιχτό θέατρο του Χαλανδρίου μέχρι σήμερα, το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη θεατών και καλλιτεχνών. Τόσο το θέατρο όσο και ο χορός έχουν την τιμητική τους.

Θέατρο για όλους στη Ρεματιά Χαλανδρίου - εικόνα 1
«Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» της ομάδας Κοπέρνικος

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δούμε: την παράσταση «Χοηφόροι» του Αισχύλου από την ομάδα Terre de Semis, σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη. Μια ερευνητική ματιά πάνω στο δεύτερο μέρος της τριλογίας της «Ορέστειας» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι Λάζαρος Βαρτάνης, Άρης Λάσκος, Δήμητρα Μητροπούλου και Ειρήνη Φαναριώτη (3/9, με ακουστική περιγραφή, τιτλισμό για κωφούς και βαρήκοους, διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Στις 4/9, η ομάδα 90 Βαθμοί Κελσίου βουτάει για άλλη μια φορά στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Τω μάθειμα» με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κομνηνού. Μια διασκευή του ομώνυμου εμβληματικού για το Θέατρο του Παραλόγου δράματος του 1950, που μεταφέρεται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Πολυμέρη, Μελέτης Γεωργιάδης, James Rodi (με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Η ομάδα Playback Ground παρουσιάζει στις 5/9 μια διαδραστική παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου playback, η οποία εμπνέεται από τις ιστορίες του κοινού (με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα). Η διάσημη ομάδα παιδικού θεάτρου Κοπέρνικος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, στις 7/9, με «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». Μια παράσταση με στοιχεία διάδρασης, και χρήση κούκλας, που βασίζεται σε ένα πρωτότυπο κείμενο των βραβευμένων Άγγελου Αγγέλου (ο οποίος υπογράφει και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση) και Έμης Σίνη. Το τσίρκο συναντά τον χορό στο «Μαδρέν» της ομάδας ΟΩ (7/9), ενώ οι Ginger Creepers Theater Band, με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», καταθέτουν το δικό τους πόνημα πάνω σε αξίες που επαναπροσδιορίζονται διαρκώς (8/9, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα).

Παράλληλα, νέοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν ένα δείγμα της δουλειάς τους, μιλώντας μέσα από το χορό για την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα: «Narkisos-Anoreksis-Os» της ομάδας Μυία (3/9), «Το ταξίδι» της Ντέμης Παπαθανασίου (6/9, με ζωντανή ακουστική περιγραφή), «ΙΝΤΕΚΑΛ» της Ελιάν Ρουμιέ (6/9), «Her» της ομάδας enRoute Dance co. από τις Πωλίνα Χρυσάφη και Χριστίνα Καρπούζου (6/9).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Our Festival 5

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

iΕυριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι | Είσοδος ελεύθερη | Πληροφορίες: emeis.net.gr/our-festival-5/ |

Περισσότερες πληροφορίες

Τω μάθειμα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Σε αυτήν τη διασκευή του έργου, που προέκυψε έπειτα από πολύμηνη έρευνα πάνω στην πολιτισμική κρίση της διδακτικής στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται η αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '

Τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών ανακαλύπτουν τον κόσμο της γνώσης μέσα από τη διάδραση, τη χρήση κούκλας και την πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Αγγέλου.

Έγκλημα και τιμωρία

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Με αφορμή το κλασικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι, οι Ginger Creepers καταθέτουν το δικό τους πόνημα πάνω σε αξίες που επαναπροσδιορίζονται διαρκώς.

Διαδραστική παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου playback

  • Αυτοσχεδιασμός
  • Διάρκεια: 90 '

Οι ιστορίες του ίδιου του κοινού, τα βιώματα και οι προβληματισμοί του διαμορφώνουν το σενάριο της παράστασης, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ο Ορφέας και η καστανιά

  • Μουσική & Αφήγηση
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα μουσικό παραμύθι που μιλάει για την ευαισθητοποίηση πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Μαδρέν

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 40 '

Το τσίρκο και ο χορός ενώνονται σε μια σκηνική σύνθεση με διαρκώς μεταβαλλόμενα τοπία, αφηγήσεις και όχημα χάρτινους σωλήνες.

Το ταξίδι

  • Χορός
  • Διάρκεια: 20 '

Η χορογραφία αποτελεί μια μελέτη στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι «Άντρες χωρίς γυναίκες», που εξερευνά τις συναντήσεις που διαμορφώνουν την πορεία της ζωής μας.

ΙΝΤΕΚΑΛ

  • Χορός
  • Διάρκεια: 10 '

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνοσυριακή καταγωγή της, η καλλιτέχνις εξερευνά τα στάδια της μετάβασης μέσα από τον αποχαιρετισμό του παρελθόντος και την ελπίδα για το μέλλον.

Her

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 15 '

Ένα ντουέτο σύγχρονου χορού που μιλάει για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αλλά και για την άρνηση της γυναίκας να συμμορφωθεί με τους άτυπους κοινωνικούς κανόνες και τα στερεότυπα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.