Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα»

Η περιοδεία της θεατρικής διασκευής του γνωστού μυθιστορήματος της Μαρίας Ιορδανίδου συνεχίζεται στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας με έναν ωραίο all-star θίασο να πρωταγωνιστεί.

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα»

«Ο εαυτός ο δικός μου, οι άνθρωποι μου είναι» μας λέει η θρυλική κοκόνα από την Πόλη, η «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, με την Ελένη Κοκκίδου να ενσαρκώνει με ζωντάνια και ρεαλισμό τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πανελλαδική περιοδεία της παράστασης, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και θεατρική απόδοση Άκη Δήμου, συνεχίζεται στο Alex Digital Cinema στο Πόρτο Ράφτη στις 21/8, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με τρεις ακόμα παραστάσεις στην Αθήνα (Βριλήσσια 31/8, Ηλιούπολη 1/9, Αχαρνές 10/9).

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα» - εικόνα 1

Ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών -Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους- όπου ο κάθε ένας δίνει τη δική του υποκριτική πινελιά σε μια δουλειά συνόλου, ζωντανεύει τα ήθη, τη γλώσσα και την Ιστορία της Κωνσταντινούπολης των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Μέσα από τη στοργή, το χιούμορ και τις συνταγές (κατέχουν το δικό τους ξεχωριστό κομμάτι μέσα στην παράσταση) της Λωξάντρας, συγκινούμαστε, γελάμε και αναγνωρίζουμε στοιχεία της παράδοσής μας. Σύμμαχός μας σε αυτό το ταξίδι η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και η ατμοσφαιρική φωνή της Σοφίας Παπάζογλου, που με τον ρόλο της τραγουδίστριας Ευθαλίας μας συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή. Το θίασο απαρτίζουν οι Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή με τη «Λωξάντρα» - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Λωξάντρα

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.