Ποια είναι η νεαρή που κλέβει την καρδιά του Σόλνες;

Η Ιώβη Φραγκάτου θα υποδυθεί τη νεαρή Χίλντε που αφυπνίζει τις αισθήσεις του «Αρχιμάστορα Σόλνες» με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Ποια είναι η νεαρή που κλέβει την καρδιά του Σόλνες;

Η καθημερινότητα για τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» αποκτά ξανά νόημα με το που μπαίνει στη ζωή του η 23χρονη Χίλντα στο έργο του Χένρικ Ίψεν. Όπως σας έχουμε ήδη γράψει ένας πεπαιδευμένος με τη μεγάλη δραματουργία ηθοποιός, ο Γρηγόρης Βαλτινός, θα υποδυθεί τον οραματιστή, ματαιόδοξο, ερωτικό και παθιασμένο αρχιτέκτονα Χάλβαρντ Σόλνες, στον οποίο ο Νορβηγός δραματουργός έβλεπε ένα ομοίωμά του. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου στο Ιλίσια με συμπρωταγωνιστές του Γρηγόρη Βαλτινού την Κατερίνα Λέχου, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Μιχάλη Αεράκη, την Κατερίνα Κρέπη και τον Κώστα Καζανά. Για το κομβικό ρόλο της νεαρής Χίλντε που εισβάλει στη ζωή του Σόλνες, η σκηνοθέτις Αθανασία Καραγιαννοπούλου αποφάσισε να εμπιστευτεί την Ιώβη Φραγκάτου, μια ηθοποιό ηλικίας 31 ετών. Πού την έχουμε δει και την έχουμε προσέξει;

Σύντομο βιογραφικό της Ιώβης Φραγκάτου

Ποια είναι η νεαρή που κλέβει την καρδιά του Σόλνες; - εικόνα 1

Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και με πτυχία χορού (Latin-Ballroom Advanced Level (International), Classical Dance-Intermediate Level (Distinction), Πτυχίο χορού Modern Jazz and Hip Hop-Gold Level) η Ιώβη Φραγκάτου, θα την δείτε σε μια από τις περιοδεύουσες παραστάσεις της τριλογίας «Ορέστεια» του Εθνικού Θεάτρου και συγκεκριμένα στις «Χοηφόρους» σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ. Αυτή δεν είναι η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος στην οποία συμμετέχει. Την είδαμε να ερμηνεύει την Κασσάνδρα στην τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις (2018), ως Ισμήνη στους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου και πάλι σε σκηνοθεσία Γκραουζίνις με το ΚΘΒΕ (2016-2017), ενώ ήταν μέλος του Χορού του Εθνικού Θεάτρου στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη (2015). Από το 2009 που ξεκίνησε η επαγγελματική της καριέρα στο θέατρο μετρά σημαντικές συνεργασίες με τους Γιάννη Κακλέα, Γιάννη Μαργαρίτη, ομάδα Blitz, Φωκά Ευαγγελινό, Κωνσταντίνο Ρήγο, Γιάννη Χουβαρά κ. ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχιμάστορας Σόλνες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Όσο κι αν φαίνεται πανίσχυρος στα μάτια των άλλων, έρχεται η στιγμή που ο αρχιμάστορας στέκεται αδύναμος μπροστά στη μοναξιά του. Ωσότου εμφανιστεί η νεαρή Χίλντα που αλλάζει τη μοίρα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φίλιππος Σοφιανός: "Χρήσιμο είναι το θέατρο που μπαίνεις μέσα και δεν βγαίνεις ήσυχος"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα στο χώρο του θεάτρου του σινεμά και της τηλεόρασης επιζητά ένα χρήσιμο θέατρο που δεν στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην ψυχαγωγία και με αφορμή την "Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο "α" για το αριστοτεχνικά γραμμένο έργο που αγγίζει το επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
27/11/2022

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.