Τι κρατάει την ομάδα «Lord of the dance» στην κορυφή;

Η χορευτική ομάδα έχει γεμίσει το Webley Arena ουκ ολίγες φορές και αποθεώνεται όπου κι αν εμφανιστεί. Λίγες ημέρες πριν από την παράσταση «Dangerous games», η Μαρία Κρύου μας εξηγεί τα μυστικά της.

Τι κρατάει την ομάδα «Lord of the dance» στην κορυφή;

Η χορευτική ομάδα Lord of the dance έχει γεμίσει το Webley Arena ουκ ολίγες φορές και αποθεώνεται όπου κι αν εμφανιστεί. Λίγες ημέρες πριν από την παράσταση «Dangerous games», με την οποία έρχεται στο Τάε Κβον Ντο στις 19/6, η Μαρία Κρύου μας εξηγεί τι την κρατάει στην κορυφή.

#1 Τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου

Ο Μάικλ Φλάτλεϊ έκανε το ντεμπούτο του ως χορογράφος-χορευτής στο διαγωνισμό της Eurovision το 1994 με το τραγούδι «Riverdance» και μέσα στα χρόνια κατάφερε κάτι μοναδικό: έσπασε δύο φορές το ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τριάντα πέντε χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Ο Ιρλανδός ρέκορντμαν βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του περίφημου συγκροτήματος Lord of the dance, που εδώ και είκοσι τρία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των μουσικοχορευτικών ομάδων με διεθνή απήχηση.

#2 Πώς χορεύεται το τζιγκ;

Από την καρδιά της κέλτικης παράδοσης έχει ξεπηδήσει το τζιγκ (jig), ο ρυθμικός χορός που αποτέλεσε τη δημιουργική βάση του Μάικλ Φλάτλεϊ και της ομάδας του. Χαρούμενος και ξεσηκωτικός, απαιτεί γρηγοράδα και, το κυριότερο, εκπληκτικό συντονισμό στις κινήσεις των ποδιών. Ο Φλάτλεϊ εμπλούτισε το συγκεκριμένο είδος χορού με μοντέρνα στοιχεία και τεχνικές από πολεμικές τέχνες, πειραματίστηκε με την παραδοσιακή μουσική κι έδωσε μια θεατρική νότα με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά.

Τι κρατάει την ομάδα «Lord of the dance» στην κορυφή; - εικόνα 1

#3 Η εμπειρία του Lord of the dance

Στην Αθήνα πήραμε μια γεύση από τα θεάματα που παρουσιάζει το καλλιτεχνικό συγκρότημα Lord of the Dance στον Λυκαβηττό το 2004 και στο Μπάντμιντον το 2007. Είκοσι τέσσερις Ιρλανδοί χορευτές βηματίζοντας περίτεχνα, πετούσαν και προσγειώνονταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το συγκρότημα Lord of the Dance ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία στο Δουβλίνο το 1996 και γνώρισε αμέσως παγκόσμια επιτυχία, σπάζοντας το ρεκόρ παραστάσεων στη Wembley Arena του Λονδίνου με απόλυτο sold out συνολικά σε 21 παραστάσεις, ρεκόρ το οποίο παραμένει άπιαστο μέχρι και σήμερα.

#4 «Dangerous Games» σε ένα υπερθέαμα

Η παράσταση που θα δούμε στο Τάε Κβον Ντο (19/6) έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς σηματοδότησε την 20ή επέτειο από το διεθνές ντεμπούτο του Φλάτλεϊ κι έκτοτε βρίσκεται σε διεθνή περιοδεία. Αναμένεται λοιπόν άκρως εντυπωσιακή, με ένα τεράστιο video wall ως background, σπέσιαλ φωτιστικά και θεατρικά εφέ και πρωταθλητές ακροβάτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Dangerous games

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 150 '

Ένα μείγμα παραδοσιακής και μοντέρνας κέλτικης μουσικής και χορού με θεατρικά εφέ, χορευτές-ρομπότ και ακροβατικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.