«Η Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων» ανεβαίνει το Νοέμβριο στο θέατρο Πρόβα

Το έργο της βραβευμένης Ρουμάνας συγγραφέως Ελίζε Βιλκ παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Πρόβα.

«Η Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων» ανεβαίνει το Νοέμβριο στο θέατρο Πρόβα

Στο θέατρο Πρόβα της Μαίρης Ραζή, η ίδια μαζί με το Σωτήρη Τσόγκα αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν τους τρεις ρόλους του «Η Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη, μετάφραση Βαγγέλη Δουκουτσέλη και πρωτότυπη μουσική Αλέξανδρου Μέντη. Το έργο είναι της Ρουμάνας Ελίζε Βιλκ, μιας από τις νεότερες και πιο πολλά υποσχόμενες θεατρικές συγγραφείς, της οποίας το προηγούμενο έργο «Η Πράσινη Γάτα» παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το 2018 σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

«Η Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων» ανεβαίνει το Νοέμβριο στο θέατρο Πρόβα - εικόνα 1
Η συγγραφέας Elise Wilk με το μεταφραστή Βαγγέλη Δουκουτσέλη

Η δράση του έργου, τοποθετείται σε μια επαρχιακή πόλη, στην καρδιά της κρίσης, το 2008 κι έχει στο επίκεντρο μια τριμελή οικογένεια που κάθε μέλος της βιώνει τις συνέπειες του κλεισίματος του μοναδικού εργοστασίου της πόλης. Ο κοινωνικός προβληματισμός, μέσα από τη σάτιρα, την κωμωδία και την υπερβολή που επιλέγει η συγγραφέας, δείχνει το σύγχρονο καταναλωτικό περιβάλλον, στο οποίο τα μέλη της οικογένειας αδυνατούν να επικοινωνήσουν, θέτουν απατηλούς στόχους και βρίσκονται ο καθένας χαμένος στα προβλήματά του. Όπως αναφέρει κι ο σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης: «Έργο με ενδιαφέροντα προβληματισμό, με μια φόρμα που παίζει με τα είδη, ανθρωποκεντρικό και διασκεδαστικό, φωτεινά απαισιόδοξο, με τρείς ισότιμους ρόλους που κάτω από την τρέλα τους κρύβουν βαθιές, ακαθοδήγητες ανθρώπινες ανάγκες, καλεί σε μια παράσταση αντισυμβατική και εξωφρενική, ποιητική και αφαιρετική.»
© Φωτογραφιών: Μάνος Γαρυφάλλου

iΑπό το Νοέμβριο στο Θέατρο Πρόβα: Αχαρνών και Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα |Τηλ. 210 8818326 FAX: 210 8814151 | www.prova.gr| party.theatroprova.gr | sxoli.theatroprova.gr | e-mail: info@prova.gr| theatro.prova@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες

Η μέση διάρκεια ζωής των πλυντηρίων

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η ιστορία μιας τριμελούς οικογένειας που έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά δεν σταματά να ονειρεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.