Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival

Για 11η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc For Dance Festival, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Φρόσω Τρούσα, μας καλεί να δούμε στο Θέατρο Κιβωτός πρωτότυπα χορευτικά έργα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival

Για 11η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc For Dance Festival, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Φρόσω Τρούσα, μας καλεί να δούμε στο Θέατρο Κιβωτός πρωτότυπα χορευτικά έργα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Afterwords»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 1

Συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στην ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου, η Σοφία Μαυραγάνη εξερευνά τις τομές ανάμεσα στο χορό, το θέατρο και τη μουσική με εργαλείο και κοινό τόπο το σώμα. Με τέσσερις εξαιρετικούς ερμηνευτές, τους Χαρά Κότσαλη, Γιώργο Κοτσιφάκη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου και Χρήστο Στρινόπουλο, ολοκληρώνει την τριλογία που άνοιξαν τα έργα «Speechless» και «Lady R.» (23/5).

«Evil unicorns»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 2

Οι «μοχθηροί μονόκεροι», όρος που επινόησαν μηχανικοί της Google για μη επαληθευμένες αναρτήσεις γεμάτες ψέματα, ενέπνευσαν στο ντουέτο koka & panu, σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο, μια σαραντάλεπτη παράσταση για τις αναμνήσεις που ­παραμορφώνονται για να προσαρμοστούν στην ανάγκη της επιβίωσης (23/5).

«Näss»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 3

Ως «ένα πιο πνευματικό είδος χιπ χοπ, μπολιασμένο με αρχαίες παραδόσεις και βασισμένο στις αφρικανικές τράιμπαλ ρίζες του», μας συστήνει ο Μαροκινός χορογράφος, χορευτής και δάσκαλος Φουάντ Μπουσούντ την παράστασή του. Κι έχει ιδιαίτερο ενδια­φέρον, καθώς πηγές έμπνευσής του είναι οι μαροκινοί παραδοσιακοί χοροί taskiwine και reggada, ο μυστικισμός της ανιμιστικής παράδοσης των Gnawa και το μαροκινό συγκρότημα Nass el Ghiwane (24/5).

«The Playground»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 4

Ο χορευτής και χορογράφος Στέφανος Μπιζάς και ο ηθοποιός Γιώργος Πελαγίας δημιούργησαν κι ερμηνεύουν αυτό το έργο που, όπως δηλώνουν, «ανιχνεύει τους εσωτερικούς περιορισμούς που μας θέτουν τα κάθε λογής συστήματα (εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά) ως προς την κατάκτηση και την κατανόηση της αλήθειας στις πλέον απελευθερωτικές διαστάσεις της» (25/5).

«ΤΑΜΑΤΑ»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 5

Ο Κύπριος χορογράφος-χορευτής μετρά πολλές συνεργασίες με γνωστούς Ελλαδίτες χορογράφους αλλά και σημαντικές προσωπικές δουλειές. Με τη συγκεκριμένη παράσταση έρχεται να μιλήσει για την πίστη και τα πράγματα που πιστεύουν ότι έχουν χάσει από τη ζωή τους οι άνθρωποι και να φωτίσει σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας, δίνοντας έμφαση στο αρσενικό φύλο (25/5).

«JunkDance»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 6

Τι αξία έχει η κίνηση όταν αποτελεί διακοσμητικό και περιγραφικό στοιχείο ενός οπτικοακουστικού προϊόντος; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα στα οποία θέλει να απαντήσει η Ξένια Βλάχου-Κογχυλάκη με αυτήν την παράσταση με θέμα τα πολιτιστικά απορρίμματα, τα κάθε είδους κινητικά και χορευτικά απόβλητα δηλαδή, όπως αυτά αναπαράγονται και προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (24/5).

Περισσότερες πληροφορίες

Arc for Dance Festival 11

  • Φεστιβάλ

Η θεματική του φεστιβάλ εστιάζει στους ήχους που πηγάζουν από το σώμα των χορευτών και στον τρόπο που τους προσλαμβάνουν οι θεατές. Χορεύουν οι Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου («Evil unicorn* - based on a false story», 23/5), Σοφία Μαυραγάνη («Afterwords», 23/5), Ξένια Κογχυλάκη («JunkDance», 24/5), Fouad Boussouf («Nass», 24/5), Στέφανος Μπίζας («The playground», 25/5), Φώτης Νικολάου («Τamata», 25/5), Ιωάννα Αντώναρου, Νατάσα Σαραντοπούλου («It’s better in the Bahamas», 26/5), Flora Detraz («Muyte maker», 26/5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber