Μια παράσταση σκαρφαλώνει στις ταράτσες της Αθήνας

Από τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό μέχρι το Γκάζι και τον Νέο Κόσμο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας θα ταξιδέψει η νέα παράσταση του σκηνοθέτη Ηλία Κουνέλα «Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα».

Μια παράσταση σκαρφαλώνει στις ταράτσες της Αθήνας

Από τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό μέχρι το Γκάζι και τον Νέο Κόσμο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας θα ταξιδέψει η νέα παράσταση του σκηνοθέτη Ηλία Κουνέλα «Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα». Ο χαρακτήρας του φύλακα στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου αποτελεί τη βάση αυτής της σκηνικής σύνθεσης, που δανείζεται τον τίτλο της από μια αποστροφή του λόγου του.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον Ηλία Κουνέλα να καταπιαστεί με τον μοναδικό άντρα που δεν ακολούθησε το στράτευμα στον Τρωικό Πόλεμο, αλλά παρέμεινε φρουρός της Κλυταιμνήστρας πάνω στη στέγη του οίκου των Ατρειδών, αναμένοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης; Ερμηνεύοντας τον φύλακα σε μια παράσταση του «Αγαμέμνονα», θέλησε να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν και να τον φέρει στο σήμερα αλλά και σε άμεση συνομιλία με τον εμβληματικό χώρο της Ακρόπολης.

Για αυτόν το σκοπό επέλεξε δέκα ξεχωριστές ταράτσες που επικοινωνούν οπτικά με τον ιερό βράχο και αποτελούν ιδανικό πεδίο για να αναρωτηθούμε αν πρόκειται για μνημείο ή ερείπιο. Πρωταγωνιστούν οι Νάντια Κατσούρα, Παναγιώτης Καμμένος. (Πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία των παραστάσεων θα βρείτε στο www.organismosprosopo.gr και στο 6940210915)

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλο βόδι μου πατά τη γλώσσα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση, η οποία παρουσιάζεται σε ταράτσες κτιρίωντης Αθήνας και του Πειραιά, συνομιλεί με τον φύλακα (από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου) που περίμενε το μήνυμα της νίκης στον Τρωικό Πόλεμο πάνω στη στέγη των Ατρειδών και διερωτάται αν η Ακρόπολη είναι μνημείο ή ερείπιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει τα 30 και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έμαθε τις δράσεις του φεστιβάλ (για τις οποίες έχει ανοίξει προπώληση) και σας λέει ποιες ξεχώρισε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
22/05/2024

Είστε έτοιμοι να γίνετε μέλη της "Respublica" του σκηνοθέτη του "Rohtko";

Λίγες θέσεις μένουν ακόμη διαθέσιμες στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα για τη νέα δουλειά του Λούκας Τβαρκόφσκι, που βρίσκεται στα όρια σινεμά, θεάτρου και rave party.

Έρχεται το 7ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος με τον Αργύρη Ξάφη και τη Σεσίλ Μικρούτσικου

Με τίτλο "Ο καταποντισμός των μύθων" επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στο Λυγουριό της Αργολίδας το σημαντικό εργαστήρι του Εθνικού. Επίκεντρο για φέτος θα είναι ο "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή.

"Και λέγε λέγε": Η νέα ανατρεπτική παράσταση της αιρετικής δημιουργού Λένας Κιτσοπούλου μιλά μόνο μόνο μόνο για τον έρωτα

Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για το πολυαναμενόμενο έργο που έκανε πρεμιέρα στη σκηνή Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και δεν θα περάσει απαρατήρητο και δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες της παράστασης.

Ο "Αίας" του Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι

Η επιτυχημένη παράσταση, η οποία έκανε μονόλογο του έργο του Σοφοκλή ενσωματώνοντας σε αυτό και τη ζωγραφική, θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα εντός (κι εκτός) Αττικής.

"Uncanny Valley": Περφόρμανς για ένα ρομπότ

Η πολυβραβευμένη θεατρική ομάδα Rimini Protokoll επιστρέφει στην Αθήνα με μια περφόρμανς στην οποία πρωταγωνιστεί το ηλεκτρονικό αντίγραφο ενός συγγραφέα.