Θέλεις να δεις το making of της παράστασης «Ο άνθρωπος που γελά» στο Εθνικό;

Τώρα έχεις την ευκαιρία μέσα από την online σειρά του Στάθη Αθανασίου «Creating the play: Victor Hugo’s L’homme qui rit».

Θέλεις να δεις το making of της παράστασης «Ο άνθρωπος που γελά» στο Εθνικό;

Δεκαεπτά ολιγόλεπτα επεισόδια σου δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να δεις τη μαγική διαδικασία δημιουργίας μιας παράστασης του Εθνικού Θεάτρου και πιο συγκεκριμένα της τολμηρής σκηνικής προσέγγισης του διακεκριμένου συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή πάνω στο αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκό «Ο άνθρωπος που γελά». Μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας μέσα από την online σειρά του κινηματογραφιστή Στάθη Αθανασίου «Creating the play: Victor Hugo’s L’homme qui rit» στο stathisathanasiou.com/smile αλλά και στο youtube.

Θέλεις να δεις το making of της παράστασης «Ο άνθρωπος που γελά» στο Εθνικό; - εικόνα 1

Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, λίγο πριν το τέλος της θητείας του στο πλευρό του Στάθη Λιβαθινού, βάζει ένα δυνατό θεατρικό στοίχημα στη σκηνή του Rex με μία ιδιαίτερη αισθητικά μουσικοθεατρική προσέγγιση του μυθιστορήματος του Ουγκό. Ένα έργο με βαθιά πολιτικό χαρακτήρα που καταθέτει ένα ισχυρό σχόλιο κατά της ασυδοσίας της εξουσίας, ενώ καταγγέλλει την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης που συντρίβεται ανάμεσα στις ταξικές διαφορές της Αγγλίας του 18ου αιώνα. Πρωταγωνιστεί ένας πολυπληθής θίασος με τους Αιμιλιανό Σταματάκη, Μαρία Δελετζέ, Εβελίνα Παπούλια, Κώστα Κορωναίο, μεταξύ άλλων. Το λιμπρέτο υπογράφει η Έλσα Ανδριανού και τις χορογραφίες η Αγγελική Στελλάτου.

Θέλεις να δεις το making of της παράστασης «Ο άνθρωπος που γελά» στο Εθνικό; - εικόνα 2

Ο «Άνθρωπος που γελά» του Θοδωρή Αμπαζή θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση το Σάββατο 11 Μαΐου σε κλειστούς δημοτικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο σε Αμοργό, Ικαρία, Κάσο, Λευκάδα, Λήμνο, Ορεστιάδα, Φούρνους, Λέρο, Δράμα, Μήλο και Σαμοθράκη, στο πλαίσιο της δράσης «Εθνικό Θέατρο απευθείας» σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο άνθρωπος που γελά

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 135 '

Το βαθιά πολιτικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτορ Ουγκό, που εστιάζει στο αποκρουστικό πρόσωπο της εξουσίας, μετατρέπεται σε μια σύνθεση βασισμένη στο σύγχρονο μουσικό θέατρο και το θέατρο πρόζας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.