4 αντρικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν

Νεότεροι και καταξιωμένοι ηθοποιοί αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα στις φετινές παραστάσεις.

4 αντρικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν

#1 Γιάννης Νιάρρος

Με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές στο ενεργητικό του, ο νέος ηθοποιός ξεχώρισε στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς, που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο «Τζένη Καρέζη». Έγινε ένα με τον δεκαπεντάχρονο Κρίστοφερ, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, σε μια καθηλωτική ερμηνεία που μας φέρνει αντιμέτωπους με τις προκαταλήψεις μας απέναντι στη διαφορετικότητα.

#2 Γρηγόρης Βαλτινός

4 αντρικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν - εικόνα 1

Πείθει και συγκινεί με τη δική του αλήθεια ο Γρηγόρης Βαλτινός, στον ρόλο του χαρισματικού καθηγητή Μόρι Σουόρτς, στο Ιλίσια-Βολανάκης. Το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», η συνάντηση του βετεράνου ηθοποιού με τη νεότερη γενιά, τον συμπρωταγωνιστή του Γιάννη Σαρακατσάνη και τον σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη, πέτυχε να μεταδώσει με εύστοχες χιουμοριστικές ανάσες μαθήματα αγάπης, επικοινωνίας και παντοτινών σχέσεων.

#3 Γιάννης Στάνκογλου

4 αντρικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν - εικόνα 2

Σαν να γεννήθηκε για τον ρόλο του «Βάσια» Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, φοράει τη στολή του τυχοδιώκτη και γυναικοκατακτητή αξιωματικού του ρωσικού στρατού. Ο εφευρετικός και συνάμα αυτοκαταστροφικός ήρωας του πιο αυτοβιογραφικού έργου του Μ. Καραγάτση, παππού του σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου, μας συνεπαίρνει στα χέρια του εξαίρετου ηθοποιού στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία.

#4 Τάσος Ιορδανίδης

4 αντρικές ερμηνείες που ξεχωρίζουν - εικόνα 3

Ως προσωπικό στοίχημα αντιμετώπισε το αντιπολεμικό «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο ο γνωστός ηθοποιός και, όπως φαίνεται, το κερδίζει. Καταθέτει μια δύσκολη (όχι μόνο υποκριτικά αλλά και σωματικά) ερμηνεία του παράλυτου ήρωα, που τον θέλει όρθιο, ακινητοποιημένο στο σκηνικό κοστούμι του καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, την οποία σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα (Altera Pars).

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Το σπουδαίο κείμενο του Τράμπο μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τηνΣοφία Αδαμίδου σε έναν σπαρακτικό μονόλογο-καταγγελία στον πόλεμο και τη βία.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.

Γιούγκερμαν

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 180 '

Ο βίος και η πολιτεία ενός γόνου πλούσιας οικογένειας, ιλάρχου στη φρουρά του τσάρου, που οδηγείται στη χώρα μας μετά τη Ρωσική Επανάσταση, σκιαγραφούν την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας του Μεσοπολέμου.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 140 '

Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η πραγματική ιστορία του καθηγητή κοινωνιολογίας Μόρι Σουόρτζ, που σε μια κρίσιμη στιγμή υπαρξιακής αναζήτησης κατάφερε να αφυπνίσει τον μαθητή του αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Altera Pars

Μ. Αλεξάνδρου 123

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.