Το Μικρό Εθνικό ανοίγει γόνιμη συζήτηση για το παιδικό θέατρο

Η παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μας προσκαλεί σε ανοιχτό διάλογο με επίτιμο καλεσμένο τον Justin Audibert του Βρετανικού θεάτρου Unicorn για παιδιά και νέους.

Το Μικρό Εθνικό ανοίγει γόνιμη συζήτηση για το παιδικό θέατρο

Λίγο πριν την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν της παιδικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός και η Σοφία Βγενοπούλου, υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού μας προσκαλούν σε μία ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την αποστολή και τη σημασία του θεάτρου για παιδιά και νέους σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Μικρό Εθνικό είναι το όνειρο της πρώτης σκηνής της χώρας το οποίο έγινε πραγματικότητα. Όνειρο μέσα από το οποίο το Εθνικό Θέατρο καταφέρνει να πραγματοποιήσει τον καλλιτεχνικό αλλά και τον εκπαιδευτικό του στόχο, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο ρεπερτόριο για παιδιά και εφήβους, όπως και παράλληλες δράσεις και προγράμματα εντός και εκτός Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, το Μικρό Εθνικό υποδέχεται το Σάββατο 6 Απριλίου τον Justin Audibert, καλλιτεχνικό διευθυντή του Βρετανικού θεάτρου Unicorn, έναν ιστορικό οργανισμό παγκοσμίου φήμης με μεγάλη δυναμική στο θέατρο για νεανικό κοινό.

Το Μικρό Εθνικό ανοίγει γόνιμη συζήτηση για το παιδικό θέατρο - εικόνα 1
«Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου.

Περιμένουμε έναν γόνιμο διάλογο πάνω στο ζήτημα του παιδικού θεάτρου ως πηγή έμπνευσης για την εκπαίδευση και την κοινωνία, με συνομιλητές, εκτός των Justin Audibert, Στάθη Λιβαθινού, Σοφίας Βγενοπούλου, την Ξένια Καλογεροπούλου, τη Σοφία Πάσχου, σκηνοθέτη της παράστασης του Μικρού Εθνικού «Η τραμπάλα» που ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο της, τον θεατροπαιδαγωγό Λάκη Κουρετζή και την καταξιωμένη συγγραφέα Jemma Kennedy (που διασκεύασε το έργο του Μαρκ Τουέιν «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου τον περασμένο Οκτώβριο), η οποία μάλιστα θα παραδώσει το πρώτο τετραήμερο σεμινάριο θεατρικής γραφής για παιδικό και εφηβικό θέατρο (4-7/4) σε συνεργασία με το British Council. Την συζήτηση θα ανοίξει και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Κρύου.


Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση για τους ξένους ομιλητές.


iΕθνικό Θέατρο | Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» | Σάββατο 6 Απριλίου | 17:30 | Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) |

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές ιστορίες για αγρίους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Μπερνάρ Φριό.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.