Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο

Στο Θέατρο Αργώ θα ροκάρουμε. Ο πρίγκιπας της ελληνικής ροκ σκηνής ενέπνευσε τη Λεία Βιτάλη να γράψει το «Rock story», το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 24/3.

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο

Στο Θέατρο Αργώ θα ροκάρουμε. Ο πρίγκιπας της ελληνικής ροκ σκηνής ενέπνευσε τη Λεία Βιτάλη να γράψει το «Rock story», το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 24/3.

Η περίπτωση Σιδηρόπουλου

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 1

Ο ασυμβίβαστος Παύλος Σιδηρόπουλος, δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά, από τα φοιτητικά του χρόνια επέλεξε να μην ακολουθήσει τις κοινωνικές επιταγές της εποχής του. Μπορεί να έφυγε νωρίς, σε ηλικία μόλις 42 ετών, από υπερβολική δόση ηρωίνης, κατάφερε όμως να εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Ο σκηνοθέτης

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 2

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης, αναγνωρίζοντας πως το ροκ είναι παντοτινό σύμβολο αντικομφορμισμού, με εκφραστές ανθρώπους που δεν βολεύονται στα τετριμμένα και αναζητούν το νόημα σε πιο δύσβατες διαδρομές, έστησε μια παράσταση που ροκάρει με πρόζα, μουσική και ποίηση. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ξέφρενη πορεία ενός άντρα από την ελευθερία και τον ασυμβίβαστο έρωτα προς το θάνατο.

Η συγγραφέας

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 3

Η Λεία Βιτάλη εμπνεύστηκε το «Rock story» από την προσωπικότητα του κατεξοχήν ροκ συμβόλου της ελληνικής δεκαετίας του ’80. Ωστόσο, μέσα από το έργο της επιδιώκει να εξερευνήσει τον κόσμο του ροκ χωρίς να αποθεώνει το σύμβολο. Αναζητά να βρει τον άνθρωπο μέσα από τις αδυναμίες, τους πόθους, τα λάθη αλλά και το όνειρο.

Ο πρωταγωνιστής

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 4

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ηθοποιός και τραγουδιστής με ενεργό δράση (έχει κυκλοφορήσει προσωπικό άλμπουμ με εννέα νέα τραγούδια και τίτλο «Η Αλίκη στη χώρα των τραυμάτων»), θα επωμιστεί τον κεντρικό ρόλο. Φορώντας σκισμένο τζιν και κρατώντας κιθάρα, ετοιμάζεται να φέρει στη σκηνή του Αργώ έναν κατακλυσμό από εικόνες, συναισθήματα και πάθη.

Οι συντελεστές

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 5

Δίπλα στον πρωταγωνιστή Βασίλη Παναγιωτίδη θα δούμε την Αιμιλία Υψηλάντη, τον Γιώργο Ζιόβα, τη Δήμητρα Βαμβακάρη και την Έλια Βεργανελάκη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας παίζουν τα βίντεο, τα οποία σχεδίασε ο Διονύσης Σιδηροκαστρίτης.

Η παρακαταθήκη

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 6

Με την κιθάρα ανά χείρας, ο πρωταγωνιστής Βασίλης Παναγιωτίδης θα μας θυμίσει διαχρονικά τραγούδια της ελληνικής και της ξένης ροκ σκηνής αλλά και κάποια ποιήματα που έγραψε ο Σιδηρόπουλος. Αξίζει να γνωρίζετε πως μόλις κυκλοφόρησε μια συλλογή με ανέκδοτα ποιήματά του, με τον τίτλο «Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα» (εκδ. Opportuna).

Περισσότερες πληροφορίες

Rock story

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του Παύλου Σιδηρόπουλου, το έργο εξερευνά τον κόσμο του ροκ, που ήρθε ως απάντηση στον κοινωνικό κομφορμισμό των ’60s και των ’70s.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.