«Πιπεράτο» αφιέρωμα στη γυναίκα

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper αφιερώνεται για μια μέρα αποκλειστικά στη γυναίκα και διοργανώνει θεατρικό αναλόγιο με τη συνεργασία του «α», μαζί με έκθεση, συζητήσεις, live κ.ά. στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

«Πιπεράτο» αφιέρωμα στη γυναίκα

Ο Pepper 96.6 εμπνέεται από τη γυναίκα και οργανώνει την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», μια εκδήλωση αφιερωμένη σ’ εκείνη με ομιλίες, συζητήσεις, έκθεση φωτογραφίας, μουσική και θεατρικά αναλόγια με ελεύθερη είσοδο. Η «Ms Pepper 2019 NO FILTER» εμπνέεται από τη σύγχρονη γυναίκα, χωρίς φίλτρα και στο πλαίσιο του θεατρικού αναλογίου που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του αθηνοράματος (4-5 μ.μ.) προσκαλεί δέκα γνωστές πρωταγωνίστριες να διαβάσουν αποσπάσματα από αγαπημένα τους έργα.

Η Χαρά Μάτα Γιαννάτου θα διαβάσει απόσπασμα από κείμενο του Χάινριχ φον Κλάιστ, η Λένα Δροσάκη από το «Αχ!» της Γλυκερίας Μπασδέκη, η Μαρία Καλλιμάνη από το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η Κόρα Καρβούνη από το «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη, η Ιωάννα Κολιοπούλου από τη «Λολίτα» του Ναμπόκοφ, η Θάλεια Ματίκα από τον «Βιασμό» της Φράνκα Ράμε, η Ειρήνη Μπαλτά από τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, η Σίσσυ Τουμάση από τη «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκουστάβ Φλομπέρ και η Βασιλική Τρουφάκου από την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ. Μαζί τους θα είναι και ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας ένα απόσπασμα «Από το Ημερολόγιο του Φραντς Κάφκα».

«Πιπεράτο» αφιέρωμα στη γυναίκα - εικόνα 1

Τι άλλο θα δούμε

Προσωπικές ιστορίες θα αφηγηθούν οι: Αρετή Γεωργιλή (Free Thinking Zone Founder & LEAN IN Regional Leader), Μαριάννα Σκυλακάκη (αθηΝΕΑ, Founder & Editor in Chief), Αλεξία Τασούλη (Δημοσιογράφος), Ιωάννα Θεοδώρου (Campfire Innovation, Founder), Αμαλία Κωνσταντακοπούλου ( Τhe Tipping Point, Director), Βαγγέλης Κραββαρίτης (British Council, Partnerships & Projects Coordinator) και Μαρίνα Σάττι (τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός). Οι αφηγήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της συζήτησης «No Filter Stories by Women Act», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση Women Act, που έχει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών (μεταξύ 5.30 μ.μ. και 6.30 μ.μ.).

«Πιπεράτο» αφιέρωμα στη γυναίκα - εικόνα 2

Workshop από την ActionAid. Σε συνεργασία με τη διεθνή μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση ActionAid, που έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6.30 μ.μ. και 7.30 μ.μ. ένα workshop από ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών της ActionAid, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν τα χαρακτηριστικά τριών σημαντικών γυναικών της Ιστορίας ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί η έρευνα της οργάνωσης για την ενδοοικογενειακή βία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα λαμβάνει χώρα παράλληλη δράση με εγκατάσταση της ActionAid. Στο χώρο θα βρίσκονται 6 stand με 6 ζευγάρια παπούτσια, που αντιστοιχούν σε 6 γυναικείες ιστορίες, τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μέσα από τα αντίστοιχα ακουστικά που θα βρουν. Η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει ότι απέναντι σε κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών, η μόνη απάντηση είναι η μηδενική ανοχή.

Τη φωτεινή και δημιουργική πλευρά της μουσικής φωτίζει σταθερά ο Pepper 96.6 και από την «Ms Pepper 2019 NO FILTER» δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών. Το μουσικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του 20ου αιώνα. Ξεκινώντας στις 8 μ.μ., δεκατέσσερις καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στo Θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», χωρίς διακοπή για δυόμισι ώρες. Συμμετέχουν οι: Λήδα Αγγελάκη, Amalia, Δάφνη & The Fuzz, Nalyssa Green, Idra Kayne, KALLI Γιάννα Βασιλείου, Ρένα Μόρφη, Eva Sakellari, Ξένια Ντάνια, Ειρήνη Παργινού SWIM, Sugahspank, Lou Is.

«Πιπεράτο» αφιέρωμα στη γυναίκα - εικόνα 3

Παράλληλα με όλες τις δράσεις, οι επισκέπτες θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας με θεματική «nofilter», σε συνεργασία με τη σχολή φωτογραφίας Focus. Την έκθεση θα απαρτίζουν έργα σπουδαστών της σχολής, αλλά και των ακροατών του Pepper 96.6, που θα παραμείνουν στους χώρους του ΙΜΚ ως και την 21 Μαρτίου.

Ο Pepper 96.6 σε ζωντανή μετάδοση από τις 2 μ.μ. σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth στην είσοδο του ΙΜΚ θα μεταφέρει τον παλμό της ημέρας. Η ημέρα θα κλείσει με ένα πάρτι στο ισόγειο του ΙΜΚ, με live DJ set από τις 10.30 μ.μ. έως και τη 1 π.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber