Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς διασκευάζει και σκηνοθετεί την παραμυθένια ηρωική κωμωδία «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν στο Κάππα.

Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά

Οι ιστορίες που έχουν τη δύναμη να συγκινήσουν την ανθρωπότητα γίνονται στα χέρια του σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά τρυφερές παραστάσεις που συνδυάζουν θέατρο, σκιές και μουσική. Tο «Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, παίζεται από τον Θίασο Καρελλά στο θέατρο Κάππα τα τελευταία δυο χρόνια και είναι μια από τις πιο περιπετειώδεις και γεμάτες νόημα ιστορίες, που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης. Είναι μια παράσταση ζεστή, με αφοπλιστικά απλή κι ανεπιτήδευτη σκηνοθεσία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και των μεγάλων.

Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά - εικόνα 1
«Tο Αγόρι με τη βαλίτσα»

Να θυμίσουμε πως παράλληλα με τις παραστάσεις στο Κάππα, ο δραστήριος Ηλίας Καρελλάς δίνει παραστάσεις στο «Σπίτι του Καραγκιόζη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Στη σκηνή του Κάππα θα ζωντανέψει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν στην ευρηματική διασκευή για παιδιά του Jo Roets, σε απόδοση – προσαρμογή της Χαράς Γιαννακοπούλου. Μια παράσταση με ηθοποιούς, χορευτές, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών, για παιδιά και νέους στην οποία θα δώσει το στίγμα της και η Αντιγόνη Γύρα, σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Ηλία Καρελλά. Η γνωστή χορογράφος θα συμβάλει να ζωντανέψουν με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, αυτή τη φορά με χορευτές από την ομάδα της «Κινητήρας Χοροθέαμα».

Τον αθεράπευτα ρομαντικό ήρωα, θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ στο ρόλο του Κριστιάν, που δυσκολεύεται να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, θα δούμε τον Λευτέρη Ελευθερίου. Το δυναμικό ντουέτο των πρωταγωνιστών έρχεται να συμπληρώσει, στον ρόλο της όμορφης και συναισθηματικής Ρωξάνης, η Κατερίνα Αθανασιάδη. Στην παράσταση θα συμμετέχουν και οι String Demons, το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων που συζητήθηκε και αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια, και θα φέρουν ζωντανά στη σκηνή τη μουσική τους «τρέλα», διασκευάζοντας αποκλειστικά για την παράσταση πασίγνωστες κλασσικές μελωδίες και όχι μόνο, με ροκ και ανατρεπτικό τρόπο!

Συρανό με σκιές και ηθοποιούς από τον θίασο Καρελλά - εικόνα 2

Ο Ηλίας Καρελλάς δήλωσε στο «α»για το καινούργιο του εγχείρημα:

«Έψαχνα εδώ και καιρό, να βρω τρόπο να μιλήσω στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεται κανείς τον εαυτό του, έτσι όπως ακριβώς είναι. Tι σημαίνει ομορφιά; Tι σημαίνει διαφορετικότητα; Tι σημαίνει εικόνα, στην εποχή της εικόνας; Πώς εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του το 2019; Πώς επικοινωνεί; Πώς ερωτεύεται; Στα χέρια μου βρέθηκαν αρκετά βιβλία και θεατρικά κείμενα για παιδιά που πραγματεύονταν την έννοια του «bullying». Μελετώντας, ήρθε στο μυαλό μου ο Συρανό! Tι πιο όμορφο λοιπόν, μέσα από αυτόν τον ήρωα – σύμβολο, να μιλήσει κανείς για τον σχολικό - κοινωνικό εκφοβισμό και τόσα άλλα ζητήματα, χωρίς διδακτισμό, χωρίς το προφανές, απλά μέσα από μια διάσημη και διαχρονική ιστορία. Στην αποδομημένη και ανατρεπτική διασκευή του Jo Roets που αντλεί τη δύναμή της από το αριστουργηματικό πρωτότυπο κείμενο, νομίζω ότι βρήκα τις απαντήσεις».

Περισσότερες πληροφορίες

Το αγόρι με τη βαλίτσα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Το θέατρο σκιών συναντά το θέατρο και τη μουσική σε ένα βαθιά συγκινητικό έργο του Μάικ Κένι, σε μετάφραση Ξ. Καλογεροπούλου, με θέμα την αναγκαστική και βίαιη μετανάστευση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.