Είδαμε τον «Πρίγκιπα και τον φτωχό»

Αυτό που έχει σημασία σε μια παράσταση είναι η απλότητά της, η δυνατότητά της να σε κάνει κοινωνό και να σε τοποθετεί μέσα στην ιστορία της χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Είδαμε τον «Πρίγκιπα και τον φτωχό»

Αυτό που έχει σημασία σε μια παράσταση είναι η απλότητά της, η δυνατότητά της να σε κάνει κοινωνό και να σε τοποθετεί μέσα στην ιστορία της χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτό συνέβη στον «Πρίγκιπα και τον φτωχό» του Μαρκ Τουέιν (σε θεατρική διασκευή της Τζέμα Κένεντι), που σκηνοθέτησε η Σοφία Βγενοπούλου και παίζεται στο Θέατρο Rex - Μικρό Εθνικό.

Η παράσταση, που είναι μεν εύληπτη, αλλά διαθέτει ευρηματικότητα την οποία θα ζήλευε και το ενήλικο θέατρο, αποφεύγει την παιδικότητα στις ερμηνείες, ενώ καταπιάνεται με μια ιστορία που θίγει σημαντικά θέματα, όπως η κατάχρηση εξουσίας, η φιλία και η κοινωνική ανισότητα... Πρωταγωνιστές είναι δύο παιδιά, ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που αλλάζουν θέση μεταξύ τους και ζουν ο ένας τη ζωή του άλλου. Είναι αξιοθαύμαστη η επικοινωνία που χτίζεται ανάμεσα στους αεικίνητους ηθοποιούς επί σκηνής και τους μικρούς θεατές στην πλατεία και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τους επί δύο ολόκληρες ώρες. Αγωνιάς, λυπάσαι, γελάς χωρίς τη χοντροκομμένη επιτήδευση του γκαγκ, ενώ η υπέροχη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου ποτίζει την παράσταση με μια ωραία ελαφράδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.