Έργα από τα ράφια των βιβλιοπωλείων στη σκηνή

Ιστορίες που ξεκίνησαν από τις σελίδες των βιβλίων και βρήκαν το δρόμο τους για το θέατρο κι άλλες που αγαπήθηκαν επί σκηνής και έγιναν μετέπειτα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Έργα από τα ράφια των βιβλιοπωλείων στη σκηνή

Ιστορίες που ξεκίνησαν από τις σελίδες των βιβλίων και βρήκαν το δρόμο τους για το θέατρο κι άλλες που αγαπήθηκαν επί σκηνής και έγιναν μετέπειτα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά (εκδ. Εστία) εκπληρώνεται στη σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη, με τους Ναταλία Δραγούμη και Ησαΐα Ματιάμπα, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα. Διάσημοι ήρωες αγαπημένων παραμυθιών, όπως η Ωραία Κοιμωμένη και ο Πίτερ Παν, ζωντανεύουν στην εποχή της τεχνολογίας στο θέατρο Σταθμός με την «Επιστροφή των Παραμυθιών» της Γεωργίας Παρασκευά (το θεατρικό έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη).

Το τρυφερό παραμύθι του Χρήστου Δασκαλάκη «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» (εκδ. Άγκυρα) που μιλά για τον κύκλο της ζωής ανεβάζει στο θέατρο Αλκμήνη η ομάδα Λωτοφάγοι. Οι «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» της ομάδας Κοπέρνικος επιβιβάζονται στο Τρένο στο Ρουφ. H ιστορία δύο μαγείρων που ανταγωνίζονται για μία θέση στη βασιλική αυλή, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε στη σκηνή, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. «Μια ζαχαρένια συνταγή» ετοιμάζει στο θέατρο Φούρνος η Ελεάννα Σαντοριναίου, βασισμένη στο ευφάνταστο παραμύθι της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με κεντρικό ήρωα ένα ζαχαροπλάστη που αποφασίζει να κάνει δώρο στους ανθρώπους την πιο γλυκιά συνταγή (Ελληνοεκδοτική).

Περισσότερες πληροφορίες

Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ένας βασιλιάς καλεί δύο μάγειρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα για τον πρίγκιπα γιο του που σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και να μιλάει. Η συνεργασία μεταξύ τους όμως μοιάζει αδύνατη.

Το όνειρο του σκιάχτρου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Αχυρούλης ζωντανεύει μέσα από την τεχνοτροπία 3D mapping και παραδίδει μαθήματα φιλίας, θέλησης κι ελευθερίας, αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι ένα σκιάχτρο μπορεί να μάθει να πετάει αρκεί να το θέλει.

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα τρυφερό παραμύθι για τον κύκλο της ζωής με γρήγορους ρυθμούς κι εναλλαγές συναισθημάτων, πολύ χιούμορ, μουσική και διάδραση.

Το όνειρο του σκιάχτρου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Αχυρούλης ζωντανεύει μέσα από την τεχνοτροπία 3D mapping και παραδίδει μαθήματα φιλίας, θέλησης κι ελευθερίας, αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι ένα σκιάχτρο μπορεί να μάθει να πετάει αρκεί να το θέλει.

Η επιστροφή των παραμυθιών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων, σε μια παράσταση που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του παιδιού με το διάβασμα.

Μια ζαχαρένια συνταγή

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 55 '

Μια παραμυθένια ιστορία που εκτυλίσσεται σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη. Με τραγούδι, μουσική, χιούμορ και μηνύματα αγάπης.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.