Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Ίψεν αναμετράται με την Κική Δημουλά στις τελευταίες πρεμιέρες που θα δούμε αύτη τη χρονιά.

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας

«Once»

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Έντα Γουόλς, βασισμένο στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, με τους Μαρίνα Σάττι και Αποστόλη Ψυχράμη σε μια διαφορετική ερωτική ιστορία. (Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, από 20/12)

«Κοριολανός / Ιούλιος Καίσαρας»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Χατζής διασκευάζει δύο σπουδαία σαιξπηρικά έργα σε μια ενιαία παράσταση, με τους Σοφία Φιλιππίδου, Αγλαΐα Παππά, Κωνσταντίνα Τάκαλου κ.ά., διερευνώντας το θέμα της εξουσίας και πώς αυτή μας διαφθείρει. (Θέατρο Οδού Κυκλάδων, από 20/12)

«Χρονικό διάστημα»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Η σκηνοθέτις Μαρία Ξανθοπουλίδου και η ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου επιστρέφουν 10 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της παράστασης στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, για να αναμετρηθούν με το ποιητικό σύμπαν της Κικής Δημουλά. (Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, από 25/12)

«Ένας εχθρός του λαού»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ο Φώτης Μακρής και η Στέλλα Κρούσκα παρουσιάζουν ένα ιψενικό έργο μέσα από το οποίο διαπιστώνουμε τόσο τις ατέλειές μας ως πολιτικών και κοινωνικών όντων όσο και την αδυναμία μας να ανακαλύψουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης. (Studio Μαυρομιχάλη, από 22/12)

«8 γυναίκες κατηγορούνται»

Ερωτικές ιστορίες, ποιητικές αναζητήσεις και ζητήματα πολιτικής στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης σκηνοθετεί το γνωστότερο έργο του Ρομπέρ Τομά, με πρωταγωνίστριες τις Αιμιλία Υψηλάντη, Μαρία Ζορμπά και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ, αστυνομικό δράμα ή σουρεαλιστική κωμωδία; Μάλλον όλα τα παραπάνω μαζί, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά τον κόσμο των γυναικών. (Θέατρο Αργώ, από 20/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Once

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 145 '

Μια Τσέχα μουσικός, μετανάστρια στο Δουβλίνο, γίνεται πλανόδια πωλήτρια. Στο δρόμο όμως συναντά έναν νεαρό κιθαρίστα και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Χρονικό διάστημα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα ταξίδι ζωής, με αποσκευές τις στιγμές που θυμάται, βιώνει κι εκφράζει η πρωταγωνίστρια μέσα από τους στίχους της Κικής Δημουλά.

Ένας εχθρός του λαού

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας ιδεολόγος γιατρός μιλά δημόσια για τον κίνδυνο πανδημίας στην πόλη και βρίσκει συσπειρωμένο απέναντί του το σκληρό κατεστημένο των συμφερόντων.

8 γυναίκες κατηγορούνται

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Μια κωμική ανάγνωστη του έργου του Ρομπέρ Τομά, στο οποίο η αναζήτηση ενός δολοφόνου, λειτουργεί καταλυτικά στις σχέσεις οκτώ γυναικών.

Κοριολανός / Ιούλιος Καίσαρας

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Τα δύο έργα του Σαίξπηρ παίζονται σε ενιαία παράσταση. Στον μεν «Κοριολανό» βλέπουμε πώς η λαϊκή εξουσία εξοντώνει έναν εν δυνάμει τύραννο, στον δε «Ιούλιο Καίσαρα» πώς η αριστοκρατία δολοφονεί έναν λαοφιλή ηγέτη για να μη γίνει αυτοκράτορας.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Αργώ

Ελευσινίων 15

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.