Γλυκόπικρες ιστορίες και sci-fi κωμωδίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης επιχειρεί την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ενώ η Μπέσυ Μάλφα επαναστατεί επί σκηνής.

Γλυκόπικρες ιστορίες και sci-fi κωμωδίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

«Homo Greco»

Στην πρώτη του σκηνοθεσία, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μας ξαναλέει την Ιστορία της Ελλάδας από την αρχή, μέσα από ένα φανταστικό διαγαλαξιακό ταξίδι, σε μια κωμωδία επιστημονικής ­φαντασίας των Βαγγέλη Αλεξανδρή και Οδυσσέα Ανδρούτσου. (Σταθμός, από 17/12)

«Καληνύχτα μητέρα»

Γλυκόπικρες ιστορίες και sci-fi κωμωδίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί το γλυκόπικρο έργο της Μάρσα Νόρμαν και συμπρωταγωνιστεί με τη Μαρία Σκούντζου στους ρόλους μιας μάνας και της κόρης της. Μια παράσταση που παρουσιάζει με τρυφερότητα τις ανθρώπινες σχέσεις. (Radar, από 11/1)

«Σίρλεϋ Βαλεντάιν»

Γλυκόπικρες ιστορίες και sci-fi κωμωδίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Τον κωμικό μονόλογο του Ουίλι Ράσελ με τις δραματικές προεκτάσεις σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας, με την Μπέσυ Μάλφα να ερμηνεύει μια Βρετανίδα σύζυγο και μητέρα που κάνει την επανάστασή της. Πόσο όμως θα κρατήσει όλο αυτό; («Αλέκος Αλεξανδράκης»-Ριάλτο, από 17/12)

«Ο συμβολαιογράφος»

Γλυκόπικρες ιστορίες και sci-fi κωμωδίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Ο Σταμάτης Φασουλής πρωταγωνιστεί στο ρόλο του σιορ Τάπα. Μαζί του ο Αντώνης Λουδάρος και η Ευγενία Δημητροπούλου στο διαχρονικό έργο του Αλέξανδρου Ρ. Ραγκαβή που ανεβαίνει σε διασκευή-σκηνοθεσία του έμπειρου Πέτρου Ζούλια. (Χώρα, από 14/12)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Συμβολαιογράφος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Μία κλασική αστυνομική νουβέλα, γεμάτη έρωτες, μυστικά και συνομωσίες, που διαδραματίζεται στην Κεφαλονιά του 19ου αιώνα και συναγωνίζεται επάξια τα σύγχρονα ψυχολογικά θρίλερ.

Καληνύχτα μητέρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Το βραβευμένο έργο μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

Σίρλεϋ Βαλεντάιν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 100 '

Μια γλυκόπικρη κωμωδία για μια Βρετανίδα λίγο μετά τα 50, που ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Homo Greco

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Ένας μακρινός γαλαξίας, εξωγήινοι που υποφέρουν από τη βαρύτητα και... η Ιστορία της Ελλάδας συναντιούνται σε μια σύγχρονη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας.

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.