«Tailor Made Comedy»: Κωμωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου

Σπάνε το προκάτ σενάριο και πηγαίνουν το θέατρο του αυτοσχεδιασμού ένα βήμα παρακάτω. Είναι το «Tailor Made Comedy» και η κωμική τριάδα που δεν γίνεται να χορτάσεις.

«Tailor Made Comedy»: Κωμωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος, η γνωστή κωμική τριπλέτα που έχει επανέλθει στο αυτοσχεδιαστικό πάλκο το τελευταίο εξάμηνο με τα επεισόδια του διαδικτυακού «Κ.Τ.Σ. Reloaded» και μερικές παραστάσεις σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, βάζει τώρα τη θεατρική της πινέζα στο χάρτη της πόλης, με σταθερά improv ραντεβού τα παρασκευοσαββατοκύριακα στο Θέατρο Ζίνα. Σε ένα σκηνικό σύγχρονου ραφτάδικου, οι τρεις έμπειροι κωμικοί, κουστουμαρισμένοι και γυαλισμένοι, ακονίζουν τα κοπτοραπτικά τους εργαλεία – έτοιμοι κάθε φορά να συνθέσουν και από μία νέα αφήγηση στο «Tailor Made Comedy», σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις και τις ιστορίες του κοινού.

«Τι τραγούδι θέλετε για να ξεκινήσουμε σήμερα την παράσταση;» «Πού δώσατε το πρώτο σας φιλί;» «Ποια είναι η πιο τρελή ιστορία που σας έχει συμβεί;» Το μικρόφωνο περνά κάθε λίγο στους θεατές είτε για να πουν μια λέξη, να συμπληρώσουν μια φράση είτε για να ανεβούν (οι πιο θαρραλέοι) επί σκηνής, ενώ τα σύντομα θεατρικά σκετσάκια-παιχνίδια που δένουν το comedy show έχουν στο γενετικό τους υλικό αναφορές οι οποίες απλώνονται από το τηλεοπτικό «Κάψε» μέχρι την πορεία του «Κωμικού Μπουμ»· με τη μόνη διαφορά πως τώρα το αυτοσχεδιαστικό βάρος φέρουν μονάχα τρεις ηθοποιοί.

Μαζί με τη μουσική επιμέλεια, το φωτισμό και μερικά σεναριακά props της παραγωγής ανά περίσταση, μετα-αποκαλυπτικά σενάρια επιβίωσης, ιστορίες από την εποχή των σπηλαίων, μιούζικαλ κορόνες, wiki αναζητήσεις, ξεκαρδιστικά medley τραγουδιών, κινηματογραφικά είδη, ηχητικά εφέ, θεατρικά κλισέ και πόσα ακόμη μπαίνουν σε ένα 100λεπτο κωμικό μπλέντερ, που κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει.

«Tailor Made Comedy»: Κωμωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου - εικόνα 1

Οι τρεις κωμικοί, καθένας με τη δική του αβάντα –ο Λάμπρος ετοιμόλογος κι ευέλικτος στην τετ-α-τετ επικοινωνία λόγω μακρόχρονης εμπειρίας σε σκηνές Ελλάδας κι εξωτερικού, ο Δημήτρης με το ακομπλεξάριστο χιούμορ, την κινησιολογία και τη δουλεμένη σκηνική παρουσία, ο Ζήσης με τα εκφραστικά κρεσέντο και τον αυθορμητισμό που όλοι έχουμε αγαπήσει–, έχουν αναπτύξει μια αξιοζήλευτη χημεία επί σκηνής, που μπορεί να φτάσει εύκολα σε κύματα γέλιου ανά λίγα δευτερόλεπτα με inside αναφορές. Και, σίγουρα, σε ένα θέατρο τετρακοσίων θέσεων, η δυναμική των τριών ξετυλίγεται ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε gig space, πλατό ή μικρότερες σκηνές έχουν βρεθεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Tailor made comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 100 '

Διαδραστική παράσταση με πρωταγωνιστές τους τρεις χαρισματικούς κωμικούς, οι οποίοι, υπακούοντας στις εντολές του κοινού, δημιουργούν κάθε φορά μια νέα παράσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber