Τορόντο καλεί Μεταξουργείο με παραστάσεις για ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις

Εγκαινιάζεται η συνεργασία του Από Μηχανής Θεάτρου με την καναδική ομάδα New Fangled Stages.

Τορόντο καλεί Μεταξουργείο με παραστάσεις για ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις

Η ομάδα New Fangled Stages έρχεται από το Τορόντο να παρουσιάσει με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους δύο έργα που μιλούν για ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις. Η παρουσίαση του έργου «Tangled garden» («Ο κήπος») του Μπρους Γκουτς, μια ιστορία για δύο ανθρώπους που ενώνουν –όχι εύκολα– τις μοναξιές τους, σηματοδοτεί τη συνεργασία του Από Μηχανής Θεάτρου με την καναδική ομάδα. Το έργο παίζεται ήδη σε παγκόσμια πρώτη στην ελληνική γλώσσα με τους Στέλιο Μάινα και Κάτια Σπερελάκη και στις 6, 13/12 ανεβαίνει στην καναδική εκδοχή, με τους Μπρους Γκουτς και Λιν Βογκτ.

Η δεύτερη παραγωγή που φέρνουν στην πόλη μας οι New Fangled Stages είναι το «Trashman’s dilemma» (30/11 και 7, 14/12). Σε ένα κατακερματισμένο τοπίο τέσσερις άνθρωποι, που έχουν υποστεί τη βία του πολέμου, επανατοποθετούνται στο χώρο και το χρόνο σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσουν το όραμα της συνύπαρξης. Ο ίδιος ο συγγρα­φέας Μπρους Γκουτς υπογραμμίζει στο σημείωμά του: « Το “Trashman’s dilemma” μιλάει σε βάθος για τον κόσμο του κέρδους, του φόβου και της διχόνοιας, στον οποίο ζούμε την εποχή του Τραμπ».

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κήπος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει και να βρουν τη σωτηρία.

Tangled gardens (Ο κήπος)

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση της ομάδας New Fangled Stages θα παιχτεί για λίγο, παράλληλα με την ελληνική εκδοχή του έργου («Κήπος»). Πρόκειται για ένα τρυφερό έργο-σχόλιο για τη μοναξιά.

Trashman’s Dilemma

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Σε ένα τοπίο ερημωμένο από τον πόλεμο, τέσσερις άγνωστοι συναντιούνται και προσπαθούν να ανακαλύψουν και πάλι τη γλώσσα, την οικογένεια, τη ζωή και την ελπίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.