Χολυγουντιανές σταρ, δυνατές φιλίες και σκοτεινές δολοπλοκίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Η γυναικεία παρουσία κυριαρχεί στη σκηνή στις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας.

Χολυγουντιανές σταρ, δυνατές φιλίες και σκοτεινές δολοπλοκίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

«Μέριλιν Μονρόε - Συνέντευξη με το θάνατο»

Η Βασιλεία Δημηνίδου υπογράφει κι ερμηνεύει έναν τραγικό και ταυτόχρονα χιουμοριστικό μονόλογο –μια τελευταία συνέντευξη της μεγάλης σταρ του σινεμά–, μέσα από τον οποίο εξερευνά ολόκληρη τη ζωή της. (Akroasis Theatre & Bar, από 21/11)

«Η εξομολόγηση της υπηρέτριας Τσερλίν»

Χολυγουντιανές σταρ, δυνατές φιλίες και σκοτεινές δολοπλοκίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Το πέμπτο κεφάλαιο της συλλογής διηγημάτων του Χέρμαν Μπροχ «Οι αθώοι», που διεισδύει στην αστική τάξη της προχιτλερικής Γερμανίας μέσα από τις δολοπλοκίες μιας φαινομενικά αθώας υπηρέτριας, ανεβάζει η σκηνοθέτις Μάρω Τριανταφύλλου. (Studio Μαυρομιχάλη, από 19/11)

«Σαβουάρ βιβρ»

Χολυγουντιανές σταρ, δυνατές φιλίες και σκοτεινές δολοπλοκίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Βασισμένοι στο έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία» του Ζαν-Λικ Λαγκάρς, οι Χρ. Ροκαδάκη και Ν. Σμυρνάκης παραδίδουν ένα ανορθόδοξο μάθημα ευπρέπειας. Μπορούν όμως οι κοινωνικές συμβάσεις να τιθασεύσουν την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη φύση; (ΚΕΤ, από 19/11)

«Ο ορφανός Τζάο»

Χολυγουντιανές σταρ, δυνατές φιλίες και σκοτεινές δολοπλοκίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Τα εθνικά θέατρα Ελλάδας και Κίνας ανεβάζουν στην Κεντρική Σκηνή τον «Άμλετ» της κινεζικής λογοτεχνίας. Στην παράσταση του έργου του Ζι Ζουν Ζιανγκ συμμετέχουν Έλληνες και Κινέζοι ηθοποιοί. Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι σε ελληνικά, αγγλικά, κινεζικά. (Από 18/11)

«Grace & Glorie»

Χολυγουντιανές σταρ, δυνατές φιλίες και σκοτεινές δολοπλοκίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Η δυνατή φιλία της 90χρονης αγρότισσας Γκρέις και της σαραντάρας πτυχιούχου του Χάρβαρντ Γκλόρι, που πρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο του Τομ Ζίγκλερ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον σκηνοθέτη Γιάννη Λασπιά. (Αγγέλων Βήμα, από 18/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Μέριλιν Μονρόε - Συνέντευξη με το θάνατο

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Έργο για τη ζωή και το θάνατο της μεγάλης ντίβας του αμερικανικού κινηματογράφου.

Grace & Glorie

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η συνάντηση δύο διαφορετικών γυναικών γίνεται η αφορμή για να γεννηθεί μια δυνατή φιλία.

Ο ορφανός Τζάο

  • Σκηνική Σύνθεση

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Εθνικό Θέατρο της Κίνας παρουσιάζουν ένα έργο-ορόσημο της κινεζικής λογοτεχνίας, που πραγματεύεται την εξόντωση μιας ολόκληρης οικογένειας αλλά και τα θέματα της εκδίκησης και της αυτοθυσίας.

Σαβουάρ βιβρ

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Μια ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει τον ανήσυχο εαυτό του, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία» του Ζαν-Λικ Λαγκάρς.

Η εξομολόγηση της υπηρέτριας Τσερλίν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Έξυπνη, δυναμική και χειριστική, η Τσερλίν καθοδηγεί την κυρία του σπιτιού σε λάθη, εκβιάζει και μπλέκει λόγω ενός ερωτικού πάθους.

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α, Κυψέλη
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber