Η θλιμμένη «Τζάσμιν» ανεβαίνει στο σανίδι σε παγκόσμια πρώτη

Η Ελένη Ράντου ερευνά την θεατρική υπόσταση μιας τυπικής αντιηρωίδας του Γούντι Άλεν, με ένα πρωτοκλασάτο καστ κι έναν ευρηματικό σκηνοθέτη.

Η θλιμμένη «Τζάσμιν» ανεβαίνει στο σανίδι σε παγκόσμια πρώτη

Η Ελένη Ράντου ερευνά τη θεατρική υπόσταση μιας τυπικής αντιηρωίδας του Γούντι Άλεν (από 1/11). Η σκηνή του θεάτρου Διάνα μετατρέπεται στο μετατραυματικό τοπίο της νέας ζωής της Τζάσμιν με ένα πρωτοκλασάτο καστ κι έναν ευρηματικό σκηνοθέτη.

Η θλιμμένη «Τζάσμιν» ανεβαίνει στο σανίδι σε παγκόσμια πρώτη - εικόνα 1

Γούντι Άλεν

Μια σύγχρονη εκδοχή του «Λεωφορείον ο Πόθος» υπέγραψε ο Γούντι Άλεν με τη «Θλιμμένη Τζάσμιν», για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Σταμάτης Φασουλής

Δύο ώρες αφότου έλαβε το προσχέδιο του διασκευασμένου σεναρίου της «Θλιμμένης Τζάσμιν» είπε στην Ελένη Ράντου: «Είναι αριστούργημα, προχώρα». Οι δυο τους έχουν βρει τα τελευταία χρόνια τη συνταγή της επιτυχίας και της καλλιτεχνικής χημείας,με πιο πρόσφατη την περσινή συνεργασία τους στη «Φιλουμένα». Λέτε και η φετινή τους σύμπραξη να μετατραπεί άμεσα σε μεγάλο θεατρικό hit;

Η θλιμμένη «Τζάσμιν» ανεβαίνει στο σανίδι σε παγκόσμια πρώτη - εικόνα 2

Κέιτ Μπλάνσετ

Στον ομώνυμο ρόλο διέπρεψε η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία σάρωσε κυριολεκτικά τα βραβεία, με αποκορύφωμα το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου που κατέκτησε για πρώτη φορά, ως Μπλανς Ντιμπουά του σήμερα.

Ελένη Ράντου

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της «Θλιμμένης Τζάσμιν» στις αίθουσες βρήκε τον τρόπο να φέρει την αφήγηση σε θεατρικά μέτρα, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, ομολογώντας τη συναισθηματική σύνδεση που έχει ήδη αποκτήσει με τη γουντιαλενική αντιηρωίδα. Τέλη Απριλίου πήρε το πολυπόθητο «ναι» από τον Γούντι Άλεν, ο οποίος είχε ζητήσει να διαβάσει τη διασκευή.

Η θλιμμένη «Τζάσμιν» ανεβαίνει στο σανίδι σε παγκόσμια πρώτη - εικόνα 3

Άλεκ Μπάλντουιν

Αν και εμφανίζεται μόνο μέσω φλας μπακ στην ταινία του Γούντι Άλεν , ο Άλεκ Μπάλντουιν κατάφερε να χαραχτεί στη μνήμη των θεατών, ερμηνεύοντας εξαιρετικά τον Αλ, έναν ματαιόδοξο σύζυγο, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Μάξιμος Μουμούρης

Μόλις άκουσε για το project, δέχτηκε αμέσως, όπως όλοι οι ηθοποιοί του θιάσου. Υποδύεται τον Αλ, έναν αλαζόνα ήρωα που τρέφεται από την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας, ζώντας την τραυματική πτώση από τα χρυσά εταιρικά σαλόνια στην απόλυτη χρεοκοπία. Μαζί του συμπαρασύρει και τη σύζυγό του Τζάσμιν, η οποία χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Είναι όμως ο μοναδικός υπεύθυνος για την καταστροφή;

Περισσότερες πληροφορίες

Τζάσμιν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 135 '

Η θεατρική διασκευή της Ελένης Ράντου, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, πάνω στο σενάριο του «Βlue Jasmine» του Γούντι Άλεν, η οποία πραγματεύεται το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.