Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πέντε πρεμιέρες που διεκδικούν το ενδιαφέρον μας, τόσο για τα έργα όσο και για τους συντελεστές τους.

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πρεμιέρες που διεκδικούν το ενδιαφέρον μας, τόσο για τα έργα –από τον Μολιέρο και τον Σνίτσλερ ως τον Κοσμά Πολίτη και τη σύγχρονη δραματουργία– όσο και για τους συντελεστές τους.

#1 «Κόσμος γωνία»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 1

Ο κόσμος μας είναι πολυγωνικός και οι αλλαγές είναι στο παιχνίδι της ζωής μας λέει ο Αλέξης Σταμάτης στους μονολόγους «Τελευταία Μάρθα» και «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο», όπου παρακολουθούμε δύο τύπους, το Σάκη, φύλακα της Εθνικής Πινακοθήκης, και τον Φώτη, συγγραφέα, μόνους στο σπίτι του ο καθένας, να ταΐζουν τις φαντασιώσεις και τις μνήμες τους. Ο Άρης Τρουπάκης σκηνοθετεί με ερμηνευτές τους Νίκο Αλεξίου και Νίκο Αρβανίτη, αντίστοιχα. (Οδού Κεφαλληνίας - Β΄ Σκηνή, από 22/10)

#2 «Karaoke Night»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 2

Δύο ηθοποιοί, η Όλγα Ποζέλη και ο Λάμπρος Παπαγεωργίου, μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη που προβάλλει βωβά καρέ, στήνουν ένα πριβέ καραόκε για να θυμηθούν όσα αγάπησαν και όσα τους παραξένεψαν. Ο στόχος είναι παρακολουθώντας τους να κάνουμε, εμείς οι θεατές, τους δικούς μας συνειρμούς. (Φούρνος, από 20/10)

#3 «Ζωρζ Νταντέν»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 3

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης το έργο του Μολιέρου, μια απίθανη φάρσα με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο, ο οποίος παντρεύεται μια νεότερή του ξεπεσμένη αριστοκράτισσα. Η ζήλια γίνεται το δηλητήριο που του τρώει τα σωθικά και κάνει εμάς να χαμογελάμε με το κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων που καθορίζεται κυρίως από τις ταξικές διαφορές. Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί έναν αξιόλογο θίασο: Σύρμω Κεκέ, Κώστας Κουτσολέλος, Νέστωρ Κοψιδάς, Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Μαγγίνας, Βασίλης Μαυρογεωργίου. (Από 11/10)

#4 «Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 4

Το Από Μηχανής Θέατρο συνεχίζει να διευρύνει τον κύκλο των συνεργατών του και καλεί δυο νέα κορίτσια τη Ζαχαρούλα Χρόνη και την Κωνσταντίνα Καλλιβωκά να σκηνοθετήσουν ένα σύγχρονο έργο που πραγματεύεται τα όρια και τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα σε μια τριμελή οικογένεια με το φάντασμα της εγκατάλειψης να πλανάται ανάμεσά τους. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηρώ Πεκτέση, Μιχάλης Αβράτογλου, Νικόλας Φραγκιουδάκης. (Από 24/10)

#5 «Κυρία Ιουλία»

Σεξ, φάρσες και ονειροφαντασίες στις πρεμιέρες της εβδομάδας - εικόνα 5

«Η ψυχή της γυναίκας είναι μυστηριώδης, ακόμη και γι’ αυτήν την ίδια» έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Πρεβό. Η ηρωίδα της κωμωδίας των Εμμανουέλας Αλεξίου και Μάρως Μπουρδάκου, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, ανακαλύπτει ξαφνικά στη ζωή της τη δύναμη που κρύβει μέσα της και χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις αλλάζει ριζικά τη ζωή της. Ανατροπές, γέλιο και ανάδειξη αξιών όπως η αγάπη και η αποδοχή αναδεικνύονται με πρωταγωνιστές τους Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργο Γιαννόπουλο, Ρίνο Τζάνη. (Αθηναΐς, από 22/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρία Ιουλία

  • Κωμωδία

Θύμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ιουλία αναγκάζεται να δουλέψει σε στριπτιζάδικο, όπου βρίσκει την ευτυχία με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Κόσμος Γωνία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Οι δύο μονόλογοι «Η Τελευταία Μάρθα» και «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο», που βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Αλ. Σταμάτη, μιλούν για δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους με μόνο κοινό τους σημείο τη μοναξιά.

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Το έργο πραγματεύεται τα όρια και τις σχέσεις μεταξύ των μελών μιας τριμελούς οικογένειας.

Karaoke Night

  • Performance
  • Διάρκεια: 75 '

Δύο ηθοποιοί μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη που προβάλλει βωβά καρέ. Εκείνοι προσθέτουν το τραγούδι, τους διαλόγους, τα ηχητικά εφέ.

Ζωρζ Νταντέν: ο άναυδος σύζυγος

  • Κωμωδία

Η παράσταση μεταφέρει το κλασικό έργο, που περιγράφει την αφόρητη πραγματικότητα ενός αταίριαστου γάμου, στο σήμερα.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.