Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα

Κλασσικά κείμενα που καθόρισαν το θέατρο του 20ου αιώνα και βραβευμένα έργα με νεανικό αέρα αναμένουμε αυτήν την εβδομάδα.

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα

#1 «Ο θρύλος του 1900»

Ο Γιάννης Φίλιας και ο Δημήτρης Σταματελόπουλος, με ένα πιάνο και μια τρομπέτα, ζωντανεύουν την ιστορία του μεγαλύτερου πιανίστα του κόσμου, που γεννήθηκε σε ένα πλοίο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη γη. Η μουσικοθεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο του Αλεσσάντρο Μπαρίκο «Χιλιαεννιακόσια». (Tempus Verum Εν Αθήναις, από 12/10)

#2 «Cock»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

Στο βραβευμένο του έργο ο Μάικλ Μπάρτλετ παρακολουθεί με χιούμορ την κατάρρευση της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται μια κοπέλα. Νεανικό αέρα έχει η παράσταση στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία του Μίνωα Θεοχάρη, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Μακαλιάς, Φωτεινή Αθερίδου κ.ά. (Από 15/10)

#3 «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Το έργο με το οποίο ο Σάμιουελ Μπέκετ καθόρισε το θέατρο του 20ού αιώνα, επαναθέτοντας στον πυρήνα της δραματουργίας τα μείζονα υπαρξιακά ερωτήματα, ανεβαίνει από την Έλενα Μαυρίδου με έξι ηθοποιούς. Η σκηνή του Θεάτρου Χώρος γίνεται ο τόπος για να αναπτυχθεί ο «μη κόσμος» σε αυτό το ανοιχτό σε ερμηνείες έργο. (Από 15/10)

#4 «Hotel Marina»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

«Μια παράσταση βασισμένη σε φανταστικά γεγονότα για αληθινούς χαρακτήρες» έγραψαν οι Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής και Σέβη Ματσακίδου και την παρουσιάζουν στο Από Μηχανής Θέατρο, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Η αναζήτηση της αγάπης βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου που διαδραματίζεται σε ένα ξενοδοχείο. (Από 15/10)

#5 «Ιατροδικαστής Ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά»

Οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Το έργο του Κώστα Λεϊμονή (πάνω σε μια ιδέα της Πολυτίμης Μαχαίρα) το οποίο μιλάει για την αξιακή κρίση της κοινωνία μας με αφορμή μια υπόθεση διαφθοράς, ανεβαίνει στο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, με τους Χάρη Σώζο και Χρήστο Ευθυμίου. (Από 13/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Περιμένοντας τον Γκοντό

  • Θέατρο του Παραλόγου
  • Διάρκεια: 100 '

Tην τάση του ανθρώπου να περιμένει πάντοτε την έξωθεν σωτηρία εξετάζει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του θεάτρου του παραλόγου.

Cock

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο αναφέρεται με τολμηρό τρόπο στο ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας μέσα από την κατάρρευση της σχέσης ενός γκέι ζευγαριού, όταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται μια γυναίκα.

Ο Ιατροδικαστής ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας ιατροδικαστής, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, βρίσκεται αντιμέτωπος με φορείς της διαφθοράς, οι οποίοι θυσιάζουν το αξιακό τους σύστημα στο βωμό του συμφέροντος.

Hotel Marina

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η αναζήτηση της αγάπης βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας, η οποία φέρνει κοντά ανθρώπους περαστικούς, που αφήνονται σε μια τυχαία συνεύρεση.

Ο θρύλος του 1900

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Παράσταση βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο «Χιλιαεννιακόσια» του Αλ. Μπαρίκο, για έναν θρυλικό πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σε πλοίο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.