Πρεμιέρα με έργο του Ο’ Νιλ στο Εξαρχείων

Ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας ανοίγει και πάλι, τη σκηνή του Θεάτρου Εξαρχείων σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Πρεμιέρα με έργο του Ο’ Νιλ στο Εξαρχείων

Ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας ανοίγει και πάλι, τη σκηνή του Θεάτρου Εξαρχείων σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Πρεμιέρα με έργο του Ο’ Νιλ στο Εξαρχείων - εικόνα 1

Από το 2016 έχουμε να δούμε παράσταση στο καλλιτεχνικό σπίτι του Τάκη Βουτέρη και της Αννίτας Δεκαβάλλα. Το Θέατρο Εξαρχείων ανοίγει και πάλι με ένα έργο-σταθμός της παγκόσμιας δραματουργίας. Το αυτοβιογραφικό «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του ιρλανδικής καταγωγής Γιουτζίν Ο’ Νιλ, γραμμένο το 1912, πρωτοπαίχτηκε μόλις τρία χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα, το 1956, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ. Ο Αλέξανδρος Κοέν το σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τους βετεράνους του θεάτρου Στέφανο Κυριακίδη (Ταϊρόουν), Αννίτα Δεκαβάλλα (Μαίρη) και τους νεότερους Χάρη Μαυρουδής (Τζέιμι) και Γιώργη Βασιλόπουλο (Έντμοντ). Το σύνδρομο αγάπης-μίσους κυριεύει τα μέλη της οικογένειας Ταϊρόουν που, απογυμνωμένα από συναισθήματα, παλεύουν με τον εαυτό τους και αναμεταξύ τους, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό. Το οικογενειακό δράμα εκτυλίσσεται στον αμερικανικό Νότο, ωστόσο οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι ψυχικές παλινωδίες και η φαινομενική ευτυχία των ηρώων, θα μπορούσαν να αφορούν σημερινούς ανθρώπους και πιο κοντινές μας κοινωνίες. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα 27/4.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Οι προσωπικές σχέσεις των τεσσάρων μελών μιας οικογένειας που, καθώς ο καθένας εγκλωβίζεται στις σκέψεις του, χάνουν σταδιακά τη δυνατότητα επικοινωνίας και οδηγούνται στην αποξένωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.