Οι επαναλήψεις που αξίζει να (ξανα)δεις

Είναι οι παραστάσεις που βλέπουν τα χρόνια να περνούν. Εσείς δεν τις έχετε δει ακόμη;

Οι επαναλήψεις που αξίζει να (ξανα)δεις

Είναι οι παραστάσεις που βλέπουν τα χρόνια να περνούν. Εσείς δεν τις έχετε δει ακόμη;
Στο «Αλκμήνη», η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη κέρδισε το στοίχημα με το κοινό, μεταφέροντας στη σκηνή τους «12 Ενόρκους» του Λιούμετ που έπειτα από αρκετά sold-out είναι έτοιμοι να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για τέταρτη χρονιά.
Τα διπλάσια χρόνια, ο Θανάσης Σαράντος αυτοσκηνοθετείται στον «Αμερικάνο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.
Εξίσου εντυπωσιακά σε αριθμό είναι και τα εφτά χρόνια που ο Γιώργος Γαλίτης βλέπει «Τα ραδίκια ανάποδα» (Αθηναΐδα). Όσο για τον Γιώργο Νανούρη, επανέρχεται για τέταρτη χρονιά στη σκηνή με την υπερ-επιτυχημένη «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ δίνοντας την ευκαιρία στη Λένα Παπαληγούρα για ακόμη ένα ρεσιτάλ στο Νέο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου».

Για έβδομη χρονιά θα συνεχιστεί ο καθηλωτικός μονόλογος «Κόλχαας» του Χάινριχ φον Κλάιστ με τον αριστουργηματικό Νίκο Αλεξίου στο Studio Μαυρομιχάλη.
Ο «Άγριος Σπόρος» φύτρωσε για τα καλά στο Επί Κολωνώ, όπου και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά με τον Τάκη Σπυριδάκη σε μια ερμηνεία ζωής.
Πριν από δύο χρόνια, τέλος, η Γεωργίας Μαυραγάνη χρειάστηκε μόνο 16 λάμπες, 4 ηθοποιούς και ένα μικρόφωνο για να στήσει μια παράσταση-πρόταση στο Πόρτα. Δικαίως, λοιπόν, οι «Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ συνεχίζονται για τρίτη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Άγριος σπόρος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο Τσίρος σκιαγραφεί μια αρχετυπική μορφή του Έλληνα της επαρχίας για να σχολιάσει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Οι 12 ένορκοι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να βγάλουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Τέρλες ανακαλύπτει τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα σε ένα αυστηρό ίδρυμα των αρχών του 20ού αιώνα, όπου εκπαιδεύονται οι γόνοι των καλύτερων οικογενειών της Αυστρίας

Τα ραδίκια ανάποδα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Πρόκειται για μια μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, αστεία και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν. Τους ρόλους (δημόσιος υπάλληλος, μάγειρας, πολιτικός, Ρωμαίος συγκλητικός, ηγούμενος, κλέφτης κ. ά.) έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μια παράσταση που θα ζείτε για να τη θυμόσαστε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.