«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»;

Μαέστρος ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, σκηνοθέτις η σοπράνο Τζένη Δριβάλα, είναι οι δύο από τους βασικούς συντελεστές μιας θερινής κωμωδίας που είναι, μαζί, και όπερα!

«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»;

Μήπως η ακρόαση είναι η μεγαλύτερη κόλαση που μπορεί να ζήσει ένας καλλιτέχνης;! Λυρική κωμωδία με υπόθεση μεταφυσικά αστεία είναι το έργο «Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» που έγραψε η μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και περιοδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα, στη σκηνοθεσία της σοπράνο Τζένης Δριβάλα, με τις ίδιες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και …μαέστρο τον Άκη Σακελλαρίου. Συμπρωταγωνιστούν οι σοπράνο Σοφία Μητροπούλου και Ειρήνη Κώνστα, ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός και οι βαρύτονοι Αλέξανδρος Γάβαρης, Armando Puklavec.

Η υπόθεση πάει ως εξής: Τέσσερις διάσημοι λυρικοί βρίσκονται σε ένα είδος καθαρτηρίου μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης, ύστερα από ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα. Ο «δημιουργός» δεν έχει αποφασίσει το πού θα τους στείλει και έχει δώσει εντολή να... περάσουν από ακρόαση. Τότε, όμως, ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο και τα μίση, τα πάθη και οι ζήλιες κάνουν τους αοιδούς με τις παραδείσιες φωνές να συμπεριφέρονται εντελώς …κολασμένα!

Σταθμοί στην Αττική: Θέατρο Παπάγου (31/8), Θέατρο Πέτρας (3/9).

Περισσότερες πληροφορίες

Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο

  • Κωμωδία

Τέσσερις λυρικοί καλλιτέχνες φτάνουν σε ένα θέατρο, όπου ο μαέστρος τους ενημερώνει ότι έχουν πεθάνει σε δυστύχημα και βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση αναμονής, μεταξύ Παράδεισου και Κόλασης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.