Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι

Απογοήτευσε οικτρά ως οικοδεσπότης της 71ης απονομής των βραβείων Tony ο Κέβιν Σπέισι. Ποια αποθεώθηκε; Μια βετεράνος του Μπρόντγουει, η Μπέτυ Μίντλερ.

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι

Απογοήτευσε οικτρά ως οικοδεσπότης της 71ης απονομής των βραβείων Tony ο Κέβιν Σπέισι. Ποια αποθεώθηκε; Μια βετεράνος του Μπρόντγουει, η Μπέτυ Μίντλερ. Τί αποσιωπήθηκε; Η πιο πολυσυζητημένη νεουορκέζικη παράσταση των ημερών και το σκάνδαλο που κυοφορεί...

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι - εικόνα 1
«Γελοίες» χαρακτηρίστηκαν οι μιμήσεις του Kέβιν Σπέισι και «χοντροκομμένα, εκτός πραγματικότητας» τα αστεία του.

«Οχληρός», «στον κόσμο του», «άσχετος», «εγωκεντρικά φλύαρος και αυτό-αναφορικός», «κολλημένος στα πρώιμα ‘90s»: με τέτοια σχόλια περιλούζει από χθες ο αμερικάνικος Τύπος τον αδιαφιλονίκητο σταρ του «House of Cards», πρώην διευθυντή του λονδρέζικου θεάτρου Old Vic και διάσημο χολιγουντιανό πρωταγωνιστή, Κέβιν Σπέισι. «Άκρως απογοητευτική» υπήρξε, σύμφωνα με την πλειοψηφία των media, η προσπάθειά του (ο ειρωνικός τίτλος της Guardian ήταν House of bad jokes), να φανεί αντάξιος της προκατόχου του, της κωμικού Τίνα Φέυ, στο ρόλο του οικοδεσπότη της 71ης απονομής των περίφημων Tony Awards, την περασμένη Κυριακή. «Γελοίες» χαρακτηρίστηκαν οι μιμήσεις του (μεταξύ άλλων, στον …Μπιλ Κλίντον), «χοντροκομμένα και εκτός πραγματικότητας» τα αστεία του.

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι - εικόνα 2
Σαίξπηρ VS Τραμπ ή ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Central Park που χλευάζει ανοιχτά τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Το Νew Yorker θεωρεί ασυγχώρητο το ότι ο Σπέισι, ο οποίος έκανε μεν ένα εντυπωσιακό εναρκτήριο δεκάλεπτο tour-de-force μεταμορφώσεων, άφησε, τελικά, ασχολίαστο το πιο πολυσυζητημένο γεγονός (αν όχι σκάνδαλο) των ημερών στη Νέα Υόρκη: ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Σαίξπηρ μόλις ανέβηκε στο Central Park στη σκηνοθεσία του Oskar Eustis και σε παραγωγή του Public Theatre στο πλαίσιο του κύκλου «Shakespeare in the Park», με το σαιξπηρικό ζεύγος να θυμίζει έντονα το ζεύγος Τραμπ -ο μεν Ιούλιος Καίσαρας εμφανίζεται ως κατάξανθος, γραβατωμένος και κοστουμαρισμένος πλην όμως άξεστος και χυδαίος γυναικάς, η δε Καλπούρνια ως χαζογκόμενα με σλάβικη προφορά. Το σκάνδαλο δεν είναι, βέβαια, αυτό αλλά το ότι ευθύς αμέσως μετά την πρεμιέρα, η παραγωγή άρχισε να χάνει τους χορηγούς της –με πρώτη την Delta Airlines κι αμέσως μετά την Bank of America.

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι - εικόνα 3
H 70χρονη Mπέτυ Μίντλερ νικήτρια για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Hello, Dolly!»

Κι ενώ ένας άλλος Κέβιν, ο Κέβιν Κλάιν, νικητής φέτος ενός Tony καλύτερης ερμηνείας, έθιξε αρνητικά τη θητεία Τραμπ, ο Σπέισι δεν έβγαλε άχνα για τον «Ιούλιο Καίσαρα». Το κοινό αποθέωσε τη σαρωτική 70χρονη Μπέτι Μίντλερ, η οποία έλαβε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε μιούζικαλ, στην αναβίωση του «Hello, Dolly!». Τον τίτλο, πάντως, του καλύτερου μιούζικαλ για φέτος, καθώς και πέντε ακόμη βραβεία, έλαβε ένα μιούζικαλ δύσκολης ενηλικίωσης, το «Dear Evan Hansen», και του καλύτερου θεατρικού έργου το δράμα «Oslo» του Τζ. Τ. Ρότζερς με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Συμπέρασμα; Ενώ η πρόθεση ήταν μια πολιτικά ορθή απονομή, γεμάτα οξύμωρα ήταν αυτά τα βραβεία!

Πάρτε μια ιδέα από τον εναρκτήριο λόγο του Κέβιν Σπέισι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.