«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία παρατείνεται

Παράσταση εξαίσιας ατμόσφαιρας και υψηλής υποκριτικής ισχύος, η επιτυχημένη παραγωγή του θεάτρου Άνεσις παίρνει παράταση και από τις 21/4 μας παρασύρει ξανά στο θυελλώδες σύμπαν του Ντοστογιέφκσι.

«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία παρατείνεται

Αμέσως μετά το Πάσχα και με νέες τιμές που ξεκινούν από τα 10€, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 28/5, οι θεατρόφιλοι μπορούν να δουν μια από τις πιο πολυβραβευμένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, με τον Λεβάν Τσουλάτζε να έχει λάβει στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» το 2ο βραβείο σκηνοθεσίας, τον Τάσο Ιορδανίδη το 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου και τον Σταύρο Λίτινα το 2ο βραβείο σκηνογραφίας.

Ο Γεωργιανός «μάγος της σκηνής» έκανε το θαύμα του: η διασκευή-σκηνοθεσία του Λεβάν Τσουλάτζε στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Φιοντόρ Μιχαήλοβτις Ντοστογιέφσκι, «Έγκλημα και Τιμωρία» (1866), μας μυεί σε μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη σασπένς, υπαρξιακά διλήμματα, φόνους και υπερβάσεις. Όλα αυτά, πάντα με τον Τάσο Ιορδανίδη να δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής στο ρόλο του Ρασκόλνικωφ, του φτωχού φοιτητή της Νομικής που διαπράττει το διπλό φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και της αφελούς αδελφής της και καταδιώκεται τόσο από την ένοχη συνείδησή του όσο και από τον δαιμόνιο ανακριτή Πορφύρη Πετρόβιτς –στον επίμαχο ρόλο, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Η ευκαιρία είναι ιδανική για να δείτε τους δύο άξιους ηθοποιούς να συγκρούονται επί σκηνής, συνοδευόμενοι από έναν σπουδαίο βετεράνο, τον Θοδωρή Κατσαφάδο αλλά και τη δροσερή Αννίτα Κούλη στο ρόλο-κλειδί της πόρνης Σόνια.

«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία παρατείνεται - εικόνα 1

«Έγκλημα και Τιμωρία»: ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα και μια σπουδαία παράσταση. Ο Ντοστογιέφσκι και μια αρχετυπικά νουάρ ιστορία. Υπαρξιακά διλήμματα για το δίκαιο και την ηθική, τον ανθρώπινο και τον θεϊκό νόμο μέσα από μια νουάρ ιστορία, γεμάτη σασπένς, ένταση, έρωτα, υψηλές συγκινήσεις και «καταραμένους» ήρωες. Όσοι ακόμη δεν έχουν δει την πολυσυζητημένη παράσταση του θεάτρου Άνεσις, ας τη βάλουν από τώρα στην ατζέντα τους!

Η παράσταση του Λεβάν Τσουλάτζε «Έγκλημα και τιμωρία», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι, επαναλαμβάνεται από τις 21/4 μέχρι τις 28/5 στο θέατρο Άνεσις κάθε Παρ. & Σάβ. στις 20.30 και κάθε Κυρ. στις 20.00.

Θέατρο Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Αθήνα. Εισιτήρια: Νέες τιμές (από 21/4): Παρ.: 16 ευρώ | Σάβ., Κυρ. 19 ευρώ | Φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων 14 ευρώ | Άνεργοι 10 ευρώ.

Προπώληση από το ταμείο του θεάτρου Άνεσις, τηλ.: 210 7488881-2 | Viva.gr (τηλ.: 11876) | Viva (The Mall Athens) | Viva Wallet Mobile App | Βιβλιοπωλεία Ianos |tickets.ianos.gr | Seven Spots | Reload Stores | Media Markt |tickets.mediamarkt.gr Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 7488881-2 | http://theatroanesis.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 150 '

Εξαιρετικός ο Τ. Ιορδανίδης στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος, θεωρώντας ότι είναι «υπεράνθρωπος», διαπράττει ένα έγκλημα, στην εντυπωσιακή παράσταση του Γεωργιανού διακεκριμένου σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.