2 δυνατοί μονόλογοι επιστρέφουν

Και οι δυο πρωταγωνιστές σαρώνουν τη σκηνή και κοινωνούν με το πάθος και το ταμπεραμέντο τους στιγμιότυπα από την αληθινή ζωή σε παραστάσεις που επαναλαμβάνονται.

2 δυνατοί μονόλογοι επιστρέφουν

Και οι δυο πρωταγωνιστές σαρώνουν τη σκηνή και κοινωνούν με το πάθος και το ταμπεραμέντο τους στιγμιότυπα από την αληθινή ζωή σε παραστάσεις που επαναλαμβάνονται.

Ολια Λαζαρίδου

2 δυνατοί μονόλογοι επιστρέφουν - εικόνα 1

Είναι τόσο έμπειρη, που γνωρίζει πώς να χειριστεί τις υφολογικές «παγίδες» τις οποίες στήνει ο Σάμιου­ελ Μπέκετ στις «Ευτυχισμένες μέρες». Ερμηνεύει τη Γουίνι, μια γυναίκα που επιδίδεται με τελετουργική ευλάβεια στην επανάληψη της καθημερινής ρουτίνας, μονολογεί και διαρκώς αναζητά την επιβεβαίωση. Ελαφριά και αέρινη, ένα πλάσμα αιθέριο, λέει το τραγούδι της καθώς βρίσκεται χωμένη στη γη μέχρι τη μέση. Η σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου απέσπασε την μπεκετική ηρωίδα από το περίφημο περίβλημά της –το λοφάκι από χώμα ή άμμο, τις συμβολικές δύο σπιθαμές γης που αναλογούν σε κάθε θνητό– και την τοποθέτησε στην κορυφή μιας στοίβας βιβλίων. («Bios», από 3/2)

Θανάσης Βισκαδουράκης

2 δυνατοί μονόλογοι επιστρέφουν - εικόνα 2

Έχει την κωμωδία στο τσεπάκι του και στο διάσημο μονόλογο «Caveman» (γράφτηκε στα ’80s από τον Ρομπ Μπέκερ) επιστρατεύει την αυτοσχεδιαστική ικανότητα και την κωμική φλέβα του για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, σε ένα one-man-show που μας βάζει στον πυρήνα των ανθρώπινων σχέσεων, για να καταλήξει σε μια απλουστευμένη ανθρωπολογική­ ανάλυση: άντρας=κυνηγός / γυναίκα=συλλέκτρια. Το έργο παίζεται με επιτυχία εδώ και 10 χρόνια και πολλοί γνωστοί ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Γιώργος Οικονόμου έχει οδηγήσει σκηνοθετικά τον Θανάση Βισκαδουράκη στην παράσταση, την οποία μπορείτε να δείτε τις πρώτες δέκα εβδομάδες με γενική είσοδο 10 ευρώ. (Coronet, από 4/2)

Περισσότερες πληροφορίες

Caveman

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 120 '

Για 9η χρονιά ο Caveman επιχειρεί να φωτίσει τις σχέσεις των δύο φύλων και να ανακαλύψει το μυστικό της συμβίωσης.

Ευτυχισμένες μέρες

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η Γουίνι, θαμμένη στην κορυφή ενός λόφου, γραπώνεται από τις λέξεις και τα μικροπράγματα στον εμβληματικό μονόλογο του 1961.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.