Η «Βασίλισσα του Χιονιού» στο Μέγαρο

Η Εθνική Όπερα του Κιέβου μετατρέπει το διάσημο παραμύθι σε μια θεαματική μπαλετική εκδοχή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η «Βασίλισσα του Χιονιού» στο Μέγαρο

Η Εθνική Όπερα του Κιέβου μετατρέπει το διάσημο παραμύθι σε μια θεαματική μπαλετική εκδοχή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η «Βασίλισσα του Χιονιού» στο Μέγαρο - εικόνα 1

Η «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ένα παραμύθι γεμάτο ευαίσθητα νοήματα, δράση και αγωνία, έχει εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς που το έχουν διασκευάσει για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την όπερα και το χορό, ενώ πρόσφατα απολαύσαμε μια διαφορετική εκδοχή σε animation από την Disney. Φέτος τα Χριστούγεννα το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου θα ζωντανέψει τη «Βασίλισσα του Χιονιού» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από 17 έως 28/12, σε μια νέα χορογραφία που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Να σας θυμίσουμε την υπόθεση;

Η «Βασίλισσα του Χιονιού» στο Μέγαρο - εικόνα 2

Τα θρύψαλα του μαγικού καθρέφτη της Βασίλισσας του Χιονιού που μετατρέπει σε σκληρό εγωιστή όποιον κοιτάξει το είδωλό του σκορπίζονται στη γη, σφηνώνουν στα μάτια των ανθρώπων και παγώνουν τις καρδιές τους, διώχνοντας δυστυχώς κάθε καλό συναίσθημα από την ψυχή τους. Δύο αδερφικοί φίλοι, ο Κέι και η Γκέρντα, θα χωριστούν εξαιτίας αυτών των θρύψαλων καθώς η Βασίλισσα του Χιονιού θα τα χρησιμοποιήσει ώστε να παγώσει την καρδιά του νεαρού Κέι με σκοπό να τον πάρει μαζί της στο γυάλινο παλάτι της, κάνοντάς τον τον πρίγκιπα της παγωμένης της ζωής. Το σχέδιό της πετυχαίνει, ο Κέι γίνεται κακός και εριστικός και αφήνει τους φίλους και την οικογένειά του. Η αγάπη της Γκέρντα όμως καταφέρνει να τον σώσει από τα δίχτυα της Βασίλισσας, να ζεστάνει την παγωμένη καρδιά του αγαπημένου της φίλου αλλά και όλου του κόσμου, καθώς μπροστά στην αληθινή αγάπη η Βασίλισσα του χιονιού γίνεται ανίσχυρη, λιώνει και εξαφανίζεται από τη ζωή όλων των ανθρώπων.

Η παράσταση

Η «Βασίλισσα του Χιονιού» στο Μέγαρο - εικόνα 3

Η ιστορία αυτού του αγαπημένου παραμυθιού που προβάλλει την αγνότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων ως το μοναδικό αντίδοτο στο ψυχρό ορθολογισμό θα παρουσιαστεί στη σκηνή της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, σε μια νέα παραγωγή διεθνούς ακτινοβολίας με τους δεξιοτέχνες σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου.

Τη νέα χορογραφία που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη υπογράφει η Ανικό Ρεχβιασβίλι, ενώ τις μαγικές μουσικές συνθέσεις των Τσαϊκόβσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκρηγκ και Μασνέ θα συνοδεύουν η καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα των χορευτών ́του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, δημιουργώντας έτσι μια μαγική χορευτική εκδοχή του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού.

17, 18, 21, 23, 26, 28 Δεκεμβρίου, 4μ.μ
17, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27 Δεκεμβρίου, 8μ.μ
18 Δεκεμβρίου, 12μ

Μέγαρο Μουσικής - Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282000

Περισσότερες πληροφορίες

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '

Το μαγικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ζωντανεύει από ένα ιστορικό μπαλετικό σχήμα, σε μια νέα παραγωγή με πλούσια σκηνικά και κοστούμια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber