Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει

«Τρία σανίδια, δύο πρόσωπα, ένα πάθος»: αυτά χρειάζεται το θέατρο, σύμφωνα με τον ορισμό του συγγραφέα Λόπε ντε Βέγκα το 16ο αιώνα.

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει

«Τρία σανίδια, δύο πρόσωπα, ένα πάθος»: αυτά χρειάζεται το θέατρο, σύμφωνα με τον ορισμό του συγγραφέα Λόπε ντε Βέγκα το 16ο αιώνα.Κάπως έτσι η φετινή σεζόν ποντάρει στα έργα με (μόνο) «δύο πρόσωπα, ένα πάθος».

«Και τώρα οι δυο μας»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 1

Το πιο απρόβλεπτο ντουέτο; Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρ­δου συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Κιμούλη, στο «Και τώρα οι δυο μας» [93] του Αλεξάντερ Γκέλμαν: ένα έργο «για δύο εγωιστές» (Μουσούρη).

«Relax… Mynotis»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 2

Συνάντηση κορυφής είναι κι εκείνη του Βασίλη Παπαβασιλείου με τον Γιάννο Περλέγκα: σκηνοθέτες και ηθοποιοί διαφορετικών γενιών, αλλά συγγενικού θεατρικού δαιμονίου, παίζουν στο περιπαικτικό έργο του πρώτου «Relax… Mynotis», όπου ένας μεγάλος σε ηλικία και αξία ηθοποιός υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν νεαρό βοηθό συμβολαιογράφου. μόνο που η υπαγόρευση εξελίσσεται σε ένα σατιρικό ταξίδι στο νεοελληνικό χωροχρόνο (Θέατρο Τέχνης).

«Στρίψιμο της βίδας»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 3

Ψυχολογικό και υπαρξιακό θρίλερ, το «Στρίψιμο της βίδας» του Τζέφρι Άτσερ, διασκευή της ομώνυμης εμβληματικής νουβέλας του Χένρι Τζέιμς (1886), θέλει τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο να σκηνοθετεί τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου στην παράξενη υπόθεση μιας­ γκουβερνάντας η οποία φροντίζει δύο ορφανά (Άνεσις, από 10/1).

«Ring»

Τάση: θεατρικά ντουέτα ή μια σεζόν που ζευγαρώνει - εικόνα 4

Το «Ring» της Λεονόρ Κονφινό είναι μια χαριτωμένη σπονδυλωτή κομεντί για δύο, στην οποία ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου ζευγαρώνουν… 17 φορές, καθώς μεταμορφώνονται διαρκώς σε ερωτικά ταίρια που συγκρούονται για τη σημασία και την ανοησία των σχέσεων (Ιλίσια-Βολανάκης). Στον οδηγό των παραστάσεων θα συναντήσετε και άλλα δυνατά ντουέτα. η σεζόν ζευγαρώνει τους πάντες!

Περισσότερες πληροφορίες

Και τώρα οι δυο μας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο «για δύο εγωιστές»... Εκείνη είναι μια καλλιεργημένη βιβλιοθηκάριος, εκείνος ο αριβίστας σύζυγός της. Παθιασμένοι και οι δύο με την εξουσία, έρχονται κάποτε αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Ring

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο ηθοποιοί παρουσιάζουν τα ερωτικά μπερδέματα των ζευγαριών, τα οποία παλεύουν, τσακώνονται αλλά και παθιάζονται

Relax… Mynotis

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Ένας μεγάλος –σε ηλικία και αξία– ηθοποιός υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν νεαρό βοηθό συμβολαιογράφου. Μόνο που η υπαγόρευση εξελίσσεται σε ένα σατιρικό ταξίδι στο νεοελληνικό χωροχρόνο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.