Sold-out ο …βασιλιάς Σερβετάλης

Πριν ακόμη κάνει πρεμιέρα, η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της  Έφης Μπίρμπα, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, ξεκινά με sold-out βραδιές. Μέχρι, ωστόσο, και την Πέμπτη 24/11 προλαβαίνετε την προνομιακή προαγορά εισιτηρίων στα 11€.

Sold-out ο …βασιλιάς Σερβετάλης

Πριν ακόμη κάνει πρεμιέρα (στις 25/11), στο θέατρο Ροές, η τέταρτη παράσταση που σκηνοθετεί η Έφη Μπίρμπα έχει ήδη προπωλήσει όλα τα εισιτήρια της πρώτης της εβδομάδας. Λογικό. Ηθοποιός με άποψη και απόλυτα προσωπικό ύφος, ο Άρης Σερβετάλης ερμηνεύει έναν σαιξπηρικό βασιλιά που δεν είναι ο σαρδόνιος Ριχάρδος Γ΄. Ούτε ο τραγικός Ληρ. Μα ούτε και ο δαιμονισμένος Μακμπέθ. Είναι ο Ριχάρδος Β΄, ένας από τους λιγότερο γνωστούς βασιλείς που έπλασε ο άγγλος βάρδος. Ίσως, μάλιστα, να είναι ο πιο άδοξος από όλους, εκείνος που πρέπει να παραδώσει αμαχητί το θρόνο και το στέμμα του, να αποποιηθεί τον τίτλο του και μαζί την ίδια την ύπαρξή του.

Η Έφη Μπίρμπα, η σκηνοθέτις με το πολύ ιδιαίτερο βλέμμα που θαρρείς διαπερνά τα φαινόμενα για να σταθεί στην αόρατη ουσία των κειμένων, θα τον καθοδηγήσει και πάλι. Εκείνη σκηνοθετεί το ιστορικό δράμα του 1595 «Ο βασιλιάς Ριχάρδος Β΄», μυώντας εξίσου το θίασο και τους θεατές στο ζοφερό σύμπαν που στήνει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ προκειμένου να περιγράψει, με άφταστη ποιητικότητα, την πτώση ενός τυράννου. Εκτός από τον Άρη Σερβετάλη, ερμηνεύουν οι Νίκος Καμόντος, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Τουμπακάρη και Αχιλλέας Χαρίσκος.

Sold-out ο …βασιλιάς Σερβετάλης - εικόνα 1
©Γιώργος Καπλανίδης

Είναι η τρίτη παραγωγή της ομάδας Res Ratio Network στο θέατρο Ροές, μετά τον «Σωσία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και «Τα ωραία χέρια μας» του Ευθύμη Φιλίππου. Όπως επισημαίνουν οι συντελεστές της, «εμπνευσμένη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η παράσταση επικεντρώνεται στην τραγικότητα της απογύμνωσης του βασιλιά από την κατάσταση της βασιλείας και από κάθε αυταπάτη. Από την εκθρόνιση του προσώπου από τον τίτλο του και από το συνειδησιακό σεισμό που έπεται».

Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια: Έφη Μπίρμπα. Φωτισμοί: Θύμιος Μπακατάκης. Ηχητικός σχεδιασμός: Coti K. Καλλιτεχνικός συνεργάτης-επιμέλεια κειμένων: Μιχαήλα Πλιαπλιά. Καλλιτεχνικός συνεργάτης-βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργοβασίλη. Καλλιτεχνικός συνεργάτης-επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών: Αλέγια Παπαγεωργίου.

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το teaser

Ισχύει ειδική προσφορά για την προαγορά εισιτηρίων μέχρι και 24 Νοεμβρίου στα 11€. Προπώληση από http://www.viva.gr/tickets/venues/theatro-roes/

Περισσότερες πληροφορίες

Ριχάρδος Β΄

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Άρ. Σερβετάλης ενσαρκώνει τον πιο άδοξο σαιξπηρικό βασιλιά, εκείνον που πρέπει να παραδώσει αμαχητί το θρόνο και το στέμμα, να αποποιηθεί τον τίτλο και μαζί την ίδια την ύπαρξή του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.